MALZEMELER
İki demet mor renk olan reyhan
2 litre kaynar su
4-5 adet limon tuzu
11 çorba kaşığı şeker
1-2 adet karanfil
1adet limon suyu
1adet limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI
Reyhanların yaprakları yıkanıp ayıklanır. İrice doğrayıp sürahiye konur.Daha sonra şekeri limon tuzu ,limon rendesi ,limon suyu ve karanfil eklenip üzerine kaynar su dökülür.Şeker eriyene kadar karıştırılır. Eğer siz çok şekerli seviyorsanız şekerin miktarını artırabilirsiniz . Surahinin kapağı kapatılıp soğumaya bırakılır. Soguyunca süzgeçten geçirilip buzdolabına konur. Soguk soğuk içilir. Denerseniz yapmaktan vazgeçmeyceginiz bir içecek olacak...
1 yorum:
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
cay-makineleri.com
Yorum Gönder