Perşembe, Mayıs 29, 2014

NOHUTLU YUFKA SALATASI

 
 

MALZEMELER
1 su bardağı nohut
1 adet yufka
2 adet tavuk göğsü
2,5 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı pul biber ve tuz

YAPILIŞI

 Nohudu akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayınız. Ben genellikle nohudu marketten aldığım gibi haşlıyorum ve buzdolabına yemeklik pilavlık şeklınde koyuyorum çok rahatlık oluyor deneyin derim.
  Bir tencerede tavuk göğsünü haşlayınız.(Tavuk eklemeden de yapabilirsiniz arzu ederseniz oyle de çok lezzetli oluyor)
  Yufkayı ortadan ikiye bölüp kesik tarafından rulo şeklinde sıkıca yuvarlayarak son ucunu su ile yapıştırınız.
  Ruloları 1 parmak kalınlığında dilimler halinde kesip, kızgın bol yağın içinde pembeleşene kadar pişiriniz.
Pişen yufkaları havlu kağıt serilmiş tabağa alıp fazla yağını çektiriniz.
  Derin bir kabın içine haşlanmış nohutları, ayrılmış tavuk göğsü, zeytinyağı ve tuzu koyup karıştırınız.
  Servisten 10 dakika önce ( yufkaların yumuşamaması ve kıtırlığının gitmemesi için) nohutlu karışıma sarımsaklı yoğurdu ve kızaran yufkanın yarısını katıp karıştırınız.
 Diğer kızaran yufkanın yarısını yoğurtlu karşımın üzerine koyunuz.
 Tavada tereyağını eritip, kırmızı pul biber ekleyip kızdırınız ve salatanın üzerine gezdirip sıcak ikram ediniz.Yufka yerine ekmekleri minik minik kesip kızartıpta kullanabilirsiniz.

Çarşamba, Mayıs 21, 2014

ELMALI KEK

 
 
 
 

Soma'da yaşanan bunca acıdan sonra pek buralara uğramak gelmedi. Ama işte ateş düştüğü yeri yakıyor. Hayat bir şekilde devam ediyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine de dayanma gucu diliyorum . Daha fazla sözü uzatmadan tarifime geceyim istiyorum. Netten gezerken gordum ve deneyim dedim. Aslında nasıl olacak dıyede merak etmedim değil. Elmalar kup kup içine atılıyordu. Ama çok lezzetli bir kek o elmalar yumuşacık ağızda dağıldı yerken.
MALZEMELER
3 adet elma
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
yarım limon
4 adet yumurta
yarım su bardağı şeker
YAPILIŞI
Elmalar küp küp doğranıp şeker ve limon suyunda bekletilir.(Ben biraz tarçında koydum bu karışıma)Önce şeker ve yumurtayı ıyıce çırp. Sonra diğer malzemeleri ekle. Yağlanmış kalıbımıza dokup 180 derecede ilk 45 dakika son 15 dakikada 150 derecede pişir. Afiyetler olsun....

Pazartesi, Mayıs 12, 2014

KİPA KAPIMDA BLOGGER ETKİNLİĞİ

Kipayla  Kapımda sizlere bir tık kadar yakın.
Şeyda Gerçek Hanım ve kipa yetkililerine çok teşekkür etmek istiyorum. Etkinliğin eksiksiz yürümesi için her an bizlerle iletişimdeydiler. Herşey  mükemmeldi.8mayıs günü alışverişimi internetten yaptım. Cumartesi sabah dilimini seçtim bana daha uygun olduğu için .Cumartesi sabah Kipa arabası evimin onundeydi. Ben once adresi bulamayıp telefon ederler diye düşünmüştüm. Çunku site içinde olduğum için bazen Urla içinden bile birsey şipariş verildiğinde devamlı telefonla bilgi alırlar. Ama Kipa arabası tam saatinde kapımdaydı. Kasalar içinde gayet özenle sıralanmıştı şiparişler. Buzdolabına girecekler hemen öncelikle kasalardan çıkarıldı. Personel gayet güler yüzle her turlu detayı anlattı .İstedigim bir ürün yokmuş ona alternatif başka bir ürün mavi poşette geldi.Almak zorunda değilsiniz eger istemiyorsanız geri alıyorlar. Artık koca koca paket taşımak yok. Kapınıza kadar her istediğiniz geliyor. Herşey o kadar duzenli işliyorki .Bu hizmetten yararlanmamak aptallık olur. Odeme şekli dılerseniz internetten dilerseniz kapıda ödüyorsunuz E daha ne isteriz değil mi.?
O kadar memmnun kaldım ki sizlerede alışverişi burdan yapmanısı gönül rahatlığıyla öneriyorum.
Şeyda Gerçek Hanıma ve kipa yetkililerine bir kez daha teşekkürler..
 
 
 
 
 
 
 

Perşembe, Mayıs 08, 2014

ISPANAKLI KEK

Bazı şeylere yapmağı hep ertelerim nedense .Ispanaklı kekte bunlardan biriydi. Yıllar öncesinde kardeşin yapıpta bilin bakalım bu kek neli dediğinde .Herkes ıspanaklı olduğunu bir türlü keşfedememiş kardeşim söyleyince şaşkınlıklar içerisinde kalmıştık. Ama bu o kadar uzun sure önceydi ki. Benim yapıp denemem bu güne gelmiş. Arkadaşla otururken hade gel yapalım dedim.Ama neden daha önce denemedim ki ben bunu diye de  hayıflandım. Görüntüsü de pek bir hoş. Yemyeşil bir kek .Ne çok yazacağımda varmış bu kekle ilgili .Geçelim mi tarife..
MALZEMELER
2 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
200 gr ıspanak
ÜZERİ İÇİN
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
YAPILIŞI
 Ispanakları doğra sapları kullanılmıyor. Suyunu bırakana kadar kavur.Püre haline getir rondoda. Diger taraftan krem şantiyi yap ve buzdolabında beklet.
Yumurta ve şekeri çırp. Yağ ,vanilya, kabartma tozunu ekle. Daha sonra ıspanak püresini ve unu ekle. İyice karıştırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dök.175 derecelik fırında 45 dakika pişir.Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkar. Kenarlarını kesip rondadan  geçir.Daha sonra kekin üzerine krem şantiyi sür. Un haline gelmiş kekle üstünü süsle. Arzu edilirse fındıkla da süsleyebilirsiniz.

Cuma, Mayıs 02, 2014

SUSAMLI SİMİTLER


 
Havaların bol yağmurlu gittiği bu günler su açısından umarım ülkemin yüzünü biraz olsun güldürmüştür.Ama nisan yağmuru bu bir bakıyorsun gök gürlüyor sağanak, bir bakıyorsun günlük güneşlik. Şöyle bir yaz gelsin diye düşünüyorum. Ama o zamanda aman ne sıcak demeden geçemeyceğiz .Bu insanoğlunun hiç kolayı yok. Yine hafta sonu geldi umarım hepimiz için çok güzel geçer. Bu simitler hem leziz hem de uzun süre nefisliğini koruyor. Geçelim mi tarife.
MALZEMELER
1paket katı yağ
 2yumurta(beyaz dışına konacak)
1 fincan şeker
1 çay bardağı çiçek yağı
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı soda
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Tüm malzemelerimiz karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. İstediginiz  şekili yapabilirsiniz:)Önce yumurtanın akına sonra susama batırılıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizilir.180 derecelik fırında pişirilir..