Perşembe, Mayıs 29, 2014

NOHUTLU YUFKA SALATASI

 
 

MALZEMELER
1 su bardağı nohut
1 adet yufka
2 adet tavuk göğsü
2,5 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı pul biber ve tuz

YAPILIŞI

 Nohudu akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayınız. Ben genellikle nohudu marketten aldığım gibi haşlıyorum ve buzdolabına yemeklik pilavlık şeklınde koyuyorum çok rahatlık oluyor deneyin derim.
  Bir tencerede tavuk göğsünü haşlayınız.(Tavuk eklemeden de yapabilirsiniz arzu ederseniz oyle de çok lezzetli oluyor)
  Yufkayı ortadan ikiye bölüp kesik tarafından rulo şeklinde sıkıca yuvarlayarak son ucunu su ile yapıştırınız.
  Ruloları 1 parmak kalınlığında dilimler halinde kesip, kızgın bol yağın içinde pembeleşene kadar pişiriniz.
Pişen yufkaları havlu kağıt serilmiş tabağa alıp fazla yağını çektiriniz.
  Derin bir kabın içine haşlanmış nohutları, ayrılmış tavuk göğsü, zeytinyağı ve tuzu koyup karıştırınız.
  Servisten 10 dakika önce ( yufkaların yumuşamaması ve kıtırlığının gitmemesi için) nohutlu karışıma sarımsaklı yoğurdu ve kızaran yufkanın yarısını katıp karıştırınız.
 Diğer kızaran yufkanın yarısını yoğurtlu karşımın üzerine koyunuz.
 Tavada tereyağını eritip, kırmızı pul biber ekleyip kızdırınız ve salatanın üzerine gezdirip sıcak ikram ediniz.Yufka yerine ekmekleri minik minik kesip kızartıpta kullanabilirsiniz.

2 yorum:

kardelen sezgin dedi ki...

yaz için ideal bir salata olmuş eline sağlık canım

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Çok ilginçmiş, ilk kez duyuyorum.. Ama nefisolduğu da kesin. Ellerine sağlık canım..