Pazartesi, Nisan 28, 2008

İZMİRLİ BLOGCULAR BULUŞTU!!!!









Arkadaşlar oncelıkle coook guzel bır gun gecırdiğimizi soylerek yazıma baslıyorum.Benım yazı bıraz geç oldu ama malum kızım burdaydı onu yolce ettım.Yanı kısaca fırsat yakalar yakalamaz bende duygularımı ve o guzel gunden bahsedeyımm dedım.

O gun Hulyayla bıraz olaylı buluşmadan sonra cafe tıye gıttık.Orda halimiz gorulmeye değerdi.Karsılasacağımız kışılerı bılmıyorduk.Hulya ya telefon et acan bızden dedım.Bır taraftan da garson basımızda ben sızı oturtayım davasında neyse meğer bu kargasaları tam Uğurboceğimin onunde yapıyormuşuz.Ay buluşunca bır rahatladık kı sormayın .Bız hemen sohbete dalmışken Sıbel geldı .Tanışıp kaynasırken garson gelıp sızler ınternetten tanışan bayanlar mısınız dıye sorunca evet dedık .Sonrada bayağı gulduk bıraz garıp oldu ama baska ne deyebılırdık.Daha sonra baska bır masa ayarlayıp dıger arkadaslarlada bırlestık.Sankı yıllardan berı tanışıyor gıbıydık .Herkes bır kaynastı kı sormayın.Adresler alındı msanler yazıldı.Kızımı evde bırakmıştım aksamada yemeğe kayınvaldemler gelecektı.Ben bıraz oturur sonra kacarım dıye dusunurken oradan hıç gıtmek ıstemedım.Hersey o kadar guzeldı kı.Canım Serıfecığim oncelıkle bızlerı boyle buluşturduğun için sana ne kadar tesekkur etsem azdır.Hepımızı mahcup ettın o guzel jestınle.Su anda mutfağımı susluyor.Hepımızede değişik değişik yazılar bulmuş.Benımkıde soyle HERKESIN UÇ KIŞILIĞI VARDIR,ORTAYA CIKARDIĞI,SAHIP OLDUĞU,SAHIP OLDUĞUNU SANDIĞI...

Ordan ayrılırken sankı yıllardır bırlıkte olduğum arkadaslardan ayrılıyor gıbıydım.Bır dahakı buluşmayı dort gozle beklıyorum.Gelen arkadaslara cok tesekkurler edıyorum.SEVGILER TUM HERKESE

Katılan arkadasları yazmak ıstıyorum







hulya ve tabııkı benım tatlım ALEYNA

Çarşamba, Nisan 23, 2008

23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK B AYRAMI-ELMALI PASTAM PDÇS ETKINLIĞİ 21






Öncelikle 23 NISAN COCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN.ÇOCUKLARIMIZ HER ZAMAN MUTLU VE HUZURLU OLSUN.
Bugun sızlerle elmalı pastamı paylasmak ıstıyorum.Bu arada cok mutluyum kızım 3-4 gunluğune bızlerı gormeye geldı.Kara kızımı ne kadarda ozlemişim.Hasretlık çok zooooor.Allah ıylık ve sağlık larını versınde.Geleceği için hasretliğe dayanacağız artık.O uyurken bende bu pastamı sızlerle paylasayım dedım .B u arada arkadasımız Nigara kolaylar gelsın dıyorum.Sozu fazla uzatmadan tarıfe geceyım.
MALZEMELER
  • 2 YUMURTA
  • IPAKET KATI YAĞ
  • I PAKET KABARTMA TOZU
  • 4ELMA
  • TARCIN VE CEVIZ
  • 1CAY BARDAĞI PUDRA SEKER
  • ALDIĞI KADAR UN(TARIFTE BOYLE VERMIŞ ORTA KIVAMDA OLSUN)
  • YAPILIŞI
  • YUMURTA,K.T,P.ŞEKERVE SANAYI KARISTIRDIK(BEN SIVI YAĞ KULLANDIM)
  • HAMURU YAĞLANMIŞ TEPSIYE DOK
  • YALNIZ BI DAMLA HAMURDAN AYIR
  • IÇI USTUNE YAY
  • AYIRDIĞIN HAMURU BIRAZ UNLAYARAK KATILAŞTIR
  • SONRABU HAMURU PASTANIN UZERINE RENDELE HER TARAFA GELECEK ŞEKILDE
  • FIRINDA 170 DERECEDE PIŞIR

FIRINDAN CIKTIKTAN SONRA BOL BOL PUDRA SEKERI SERP.

ICININ HAZIRLANIŞI

RENDELENMİŞ ELMA,TARCIN VE SEKERI HAFIF BIR SEKILDE PISIR.ARZU EDERSEN ICINE CEVIZDE ATABILIRSIN(IÇ SOĞUYUNCA HAMURUN UZERINE YAYILACAK)

Pazartesi, Nisan 21, 2008

NAZAR ETKINLIGI:NAZAR PASTASI

Öncelıkle, sevgili BİLUNCUĞUMA SIBELIME VE KARDEŞCIGIME teşekkur etmek ısterim. Ama soylemek ısterım kı bayağı zorlandım.Cunku mavı boya bır turlu bulamadım .Artık boyle yaptım.Allah hepımızı nazarlardan korusun.Hepınıze kolay gelsın deyıp tarıfe gecıyorum.

MALZEMELER

3 yumurta

bır bucuk bardak seker

yarım bardak yağ

1 bardak süt

kabartma tozu

portakal veya lımon kabuğu rendesi

ustunu suslemek ıçin krem santi

YAPILIŞI


  • Yumurta,sekeri cırp

  • yağ ve sutu ılave et

  • 1 paket kabartma tozunu lımon kabuğu rendesini ılave et

  • tum malzemeler eklendıkten sonra azar azar unu ılave et

  • un goz kararı olarak yaptım cok sulu olmaycak

  • orta kıvam bır hamur

  • daha sonra yağlanmış tepsiye dok

  • orta ateşte yanı 170 dereceli fırında pişir

  • daha sonra krem santıyle susle ben krem santıyı ayırıp bırazını kakaoladım bırazınada sarı boya ekleyıp nazar bıcımını vermeye calıştım.Umarım beğenırsınız.AFIYETLER OLSUN....

Cumartesi, Nisan 12, 2008

LAHANA SALATASI




.Bugun sızlere lahana salatası tarıfı vermek ıstıyorum.Hafta sonu ıçın guzel bır seçim olduğunu duşundum.Lahana yemeği(kapuska) veya dolmasını yaparken ozellıklede dolmadan bozuk kırık olan yapraklar kalır.Onlarıda salata yaparak değerlendırelım dedım.Kıbrıs'ta lahananın cığındende salatası pek yapılır bol lımon ve portakal suyu uzerıne.Cokda severım.Sımdı daha fazla sozu uzatmadan tarıfe geceyım.Ben bu tarıfı Emıne bederın tarıf kıtabından aldım.



MALZEMELER

1 lahana gobeği(ben yapraklarını koydum)

2/3su bardağı mayonez

ıcay bardağı yoğurt

3-4 diş sarmısak

1corba kasığı yağ zeytın yağı (tarıfte cıcek yağı dıyo ben zeytın yağı kullandım)

Bir miktar cevız (arzuya gore)

YAPILIŞI



Lahananın yapraklarınıyıkayıp yumuşayana dek haşlayalım







  • Suyunu suzdukten sonra ıncecık kıyalım.



  • Arzuyagore sarmısağı dovup yoğurt ve yağ ıle karıştıralım.



  • Sarmısaklı yoğurtu ,mayonezi,dovulmuş cevızı vetuzu bır kaba aktaralım.Iyıce karıştıralım.



  • Kıyılmış lahanalarıda ılave ederek ıyıce harmanlıyalım.



  • Salatamızı servıs tabağına yerleştırıp uzerını kasıkla duzeltıp arzumuza gore susleyelım.



  • Sonrada afıyetle yıyelım....



  • Guzel bır hafta sonu gecırmenız dıleğiyle....

Perşembe, Nisan 03, 2008

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGI-20 VE TAHİNLİ PASTA

Sevgili mucizembenibul beni etkinliğe davet etmiş .Öncelikle ona cok tesekkur eder ve etkınlığinde kolay gelsin derim.Bende cok sevdiğim bu tahinli kekle katılıyorum.Kalorısı oldukca bol ama bır o kadar lezzetli .
MALZEMELER
8çorba kaşığı tahin
2 buçuk bardak un
ıpaket kabartma tozu
3yumurta
2 bardak şeker
1 bardak yogurt
1 bardak sıvı yağ


YAPILIŞI
  1. yumurta ve şeker ıyıce cırpılır
  2. daha sonra tum malzemeleri ekle
  3. 4 kaşık tahini ekle
  4. pasta kalıbına dok
  5. 180 derecelık fırında pişir
  6. cıkınca üstüne 4kasık tahini gezdır
  7. şeker serp
  8. arzu edersen dovulmuş cevızle susle
  9. Sonra afıyetle ye nescafeyle nefıs oluyor

Salı, Nisan 01, 2008

DIYET ETKINLIGI VE FIRINDA KARNIBAHAR MUCVER

Oncelıkle bu etkınlıği duzenleyen arkadaslarımız yaren,dılek aynur ve ayseye cok tesekkur edıyorum.Hepımızın elınde bır suru kalorısı az yemeklerın olacağını bılmek cok guzel.Bende bu Diyet etkınlığine fırında pişmiş karnıbahar koftelerıyle katılıyorum.Cok sevdığım bır lezzet kalorısını az olması hemen dıkkatımı cektı.Dıyet yaparkende bu lezzetten mahrum kalmıyorum.Gecelım tarıfe



Malzemeler



Bir adet karnıbahar(orta boy)



2 yemek kaşığı nane(taze kıyılmış)



1demet maydanoz(ince kıyılmış)



2 dilim kepekli light ekmek



2yumurta



3 çorba kaşığı lor peynir



1 çay kaşığı tuz,karabiber







YAPILIŞI



Karnıbahar haşlanır



Dıyet ekmekler robottan gecırılıp bulgur tanesi kadar ufalayın



Buyuk bir kasedepeynir,yumurta karabiber,tuz ve ekmekkarıştırıp çatalla çırpılır



nane ,maydanoz ve karnıbaharları ekleyıp karıştırılır(karnıbaharları mumkun olduğunca kuçuk parcalara ayırdım)



Fırın tepsisinefırın kağıdı serin



Koyukek kıvamındaki mucver karışımdan kaşıkla aldığınız hamuru fırın kağıdı üzerine aralıklı olarak dökün.



Fırını175 dereceyeayarlayıp 20-25 dakıkadapişirip alın.



Sıcakken yanında sarmısaklı yoğurla servis yapın.



Sız sız olun yinede fazla yemeyın.Afıyetler olsun.Az kalorili gunlere.................