Bugun sızlerle Kıbrısta cok sevilen molehıya yemegını paylaşmak ıstedim.Kıbrısta zamanı gelınce hangı eve gıdersenız gıdın mutlaka molehıya ayıklanıyordur.Cunku bu sebze hem kuru hemde taze olarak tuketilir.Kıbrıslılarda bu yemegı pek sever .Yemekteyız programını ızlerken orada molehıyayı yaptıklarını gorunce cocuklar hemen benden yapmamı ıstedıler .Allahtan buzdolabında vardıda hemen mutfaga gecıp yaptım yoksa anneme muracaat edecektık.. A nne acıl molehıya transferı dıye. Bu yemek sogukta cok lezzetlı olur.Yemegı yaparken bol lımon ve domates kullanılır.Et olarak yaglı kuzu etı veya tavuk kullanılabılır.Her sene canım halam benım için kurutup saklar o yuzden buzdolabımımda genellıkle bulunur. Bu konuda pek sıkıntı cekmem.Buradakı arkadaslarımada alıştırdım.Arada molehıya partısı yaparım onlara.Bu sefer yapınca sızlerlede paylasmak ıstedım.Belkı bırgun sızlerede yaparım kımbılır degıl mi?Sevgıyle kalın:)))))
Daha ayrıntılı tarif için buraya bakabilirsiniz...
22 yorum:
Ozay'cim, ellerine saglik. Tarif icin cok tesekkurler. ben de yemekteyiz programindan bu yemegi duymustum. Tarif tam zamaninda geldi. Cok sevgielr canim.
ellerine saglik cok guzel olmali
ben hic bilmiyorum denemedim
afiyet olsun canim
ELLERİNİZE SAĞLIK BAK MERAK ETTİM ŞİMDİ NASILDIR DİYE.SEVGİLER
ne degisik bisi ellerine saglik canim
ÖZAYCIM ÇOK MERAK ETTİM BAK ŞİMDİ BU OTU,BEN OTU ÇOK SEVDİĞİMDEN İLGİMİ ÇEKTİ...ELİNE SAĞLIK CANIM.
hiç duymamıştım bu ismi
değişikmiş ellerine sağlık
Sizleri ikinci el pazarimiza bekliyorum....
Selamlar
www.ikincielherseyburada.blogspot.com
ozaycım ellerine saglık
hiç duymadıgım ve tatmadıgımız yemekleri sizler deneyipte bizlere evet harika dediğinizde yapıyorum eşim pek bilmediği yemekleri yemeyen bir tip olunca yemek pişirme olayımız sınırlı oluyor.
emegine saglık tatlım..
canim bende görmüstüm aceba nasil bir sey diye de bayagi merak ediyorum dogrusu ellerine saglik kim bilir belki birgün banada yaparsin:))
sevgiler
Etkinliğime buyurun...
37. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://birdemliksohbet.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
23 SUBAT 2009 - 09 MART 2009 TARİHLERİ ARASINDA
http://sevincceden.blogcu.com/ YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE " PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 37.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.
C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM.
ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN.
EMİNİM BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMINIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Özaycım ben de Yemekteyiz'de görmüştüm bu yemeği. Molehiya'yı daha önce hiç tatmadım, tadını da merak ettim şimdi:).
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler, öpücükler:).
aslı
Canim Özaycigim cok degisik bir tarif mis, senin ve Hülyanin ellerine saglik. Hic duymadigimiz tadmadigimiz lezzet, izmire gelmek kismet olursa tadina bakariz insallah, sevgiler...
yerim ben bu molehiyayı:))
ahh olsa da yesek gercekten..
cok sevıyorum..
e bı kıbrıslı olarak sevmem de gerekıyor herhalde:)
ellerın dert gormesın canım..
afıyet olsun sıze..
sevgiler:))
Özaycığım ben geldiğimde mutlaka iserim valla :))
Sevgiler,
Evren
Ben de Giritliyim. Bu yemek biz de de çok sevilir. Biz de yazın tazesi pişirilir. Kurutulmaz. Ama kurutmakta iyi fikir. Annem bahçesine hep eker. tatilde gidince pişirip yeriz. Ellerine sağlık güzel kokusu burnumda tüttü.
ellerine sağlık özay,
kaç kez geldim ama ev ortamı olmayınca yenmedi tabii.
oteller malum :(
eline sağlık çok sevgiler
özaycığım hiç adını duymadığım bi yemek eminim çok güzeldir.sevgiler
Ben acaba burada farklı bir isimle oluyormu onu merak ettim..
sevgiler...
Özay'cığım,
Ben de 'Mutfaktaki Yaban'ı yazarken Ayvalık pazarından alıp pişirdim molehiyayı. Hakkında epey de araştırma yaptım ve pek çok şey öğrendim. Özellikle Giritliler çok severmiş ve Ayvalık pazarından alanlar hep Girit kökenlilermiş.
canım akıllı kubişlerini çok sevdim yazacaktım kiii.
nasıldı o yaa..) molehiya deyince bir bakıyım dedim.
görsem tanırım belki.bizim antalyadada vardır belkim..ot çöp çok olur bizim pazarlarımızda..görünüşü bana kuş ekmeğini andırdı tabağın ama canlıısını görsem tanırdım kesin..
eline emeğine sağlık öptüm.
hımm..sevgili tijen'de yazmış.google dededen bir bakayım..
ellerine sağlık, kuzu etiyle pek bi güzel olur, bide enginar dolmanız:))) of of of
Yorum Gönder