Malzemeler
1/2 kg tavuk but
250gr taze fasulye
ıpatlıcan,kabak,havuç
2 patates
1/2 su bardagı bezelye
2-3 domates
1sogan
3diş sarmısak
4yemek kasıgı ayciçek yagı
1yemek kasıgı salça
2dal taze kekik-biberiye
tuz, karabiber,kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Tavuk etlerini iri kuşbaşı,soganve domatesiyemeklik,kabak ,havuç,patlıcanve patatesi küpler halinde dograyın.Yagı tencerede ısıtıp tavukları 2-3 dk.soteleyin.Once sogan ve sarmısakları sonra havuçları ilave ederek4-5dk pişirin.Patetes,fasulye,bezelye,patlıcan ve kabakları3-4 dk pişirin.Domatesleri ilave et.Domatesler yumuşadıktan sonra baharatları ve ılık suyu ılave et.Etler yumuşayıncaya kadar pisir.Sonrada sıcak servis yap..
2 yorum:
allah kavuştursun güzel arkadaşcığım
tazecik yahniye koşa koşa geldik..
mis gibi olmuş zaten :=))
ödüm koptu katmer kurtlanacak diye :=)
ay bide uğraş dur !! :=)))
Kocaman sevgiler yolluyorum O cağnım İzmirime.
Eğitim yılınız hayırlı olsun..
Çok sevgiler canımm .
Güzel tarif tam benim diyetime göre, hemen not aldım:)
Yorum Gönder