Salı, Mayıs 29, 2012

KAŞARLI KIYMALI PIDE


Havalar bır turlu ısınamadı.Yani anlaycagınız yaz moduna gıremedım.Hala uzerımde ceket var desem.Bilmem ne dersiniz.Okullarında kapanmasına kısa bır sure kalmışken karne heyecanı cocuklarımızı sarmışken bir pıde tarıfı vereyim dedim.Ne oldu baglama ıyı olmadı mı?Neyse olsada bagladım olmasada :)) Havalar beni boyle yaptı suçu tamamen havaya bagladım Sozu uzatmadan gecelim tarifimize.
MALZEMELER
3.5 su bardagı un
yarım paket yaş maya
yarım çay bardagı zeytinyagı
1 corba kasıgı tuz

Uzeri için malzemeler
300gr kıyma
1paket mantar
1 tutam maydanoz
100gr kaşar peyniri
sıvıyağ
1 sogan
1 kırmızı biber
YAPILIŞI
Tavamıza yagımızı koyalım .Yemeklık dogradıgımız soganları daha sonra kıymaları koyalım.Onları ıyıce karıştıralım .Daha sonra mınık mınık dogradıgımız mantarları maydanozu ve kırmızı bıberı ekliyelim.Baharatlarıda ekleyıp ıyıce harcı pişirelim.Kıymamız az yaglı ıse bırazda zeytın yagı ekle kı hamurumuzun uzerıne rahat yayılsın.Hamurumuzu tum malzemeleri karıştırıp mayalanmaya bırakalım.Mayalandıktan sonra ınce bır hamur acalım tepsımızın boyuna denk getırelım.Harcımızı ıyıce uzerıne yayıp fırına verelim.180 derecede pişirelim.Cıkacagına yakın rendelenmiş kasarlarıda uzerine yaydırıp bıraz daha pişirip fırından cıkarıp sıcak sıcak servis yapalım

4 yorum:

Cafe Portakal dedi ki...

ellerine sağlık canım çok severim pideyi.
sevgiler

Tombul Tarifler dedi ki...

evet bağlama iyi olmamış kabul etmek gerek :) şaka şaka iyi olsa ne olur iyi olmasa. bak burada hazır kıymalı ve kaşarlı pide varken. sevgiler

zeymuran dedi ki...

canım harıka gorunuyor bende hamur ıslerını evde kendım yapmayı cok severım pideler nefıs ellerıne sağlık

Follow_me dedi ki...

karnım acıktı yaw:) Elelrine sağlık. bende bloğuma beklerim.

Görüşmek üzere

www.bakbuharika.blogspot.com