Salı, Mayıs 22, 2012

KABAK SIYIRMA

Bu lezzeti 2. blog buluşmamızda sevgili Serapcıgımızdan tattık.Çok hoşuma gıdınce hemen bende denemek istedim.Oglum tadat tadmaz ilk soyledıgı  /Anne bunu hep yap / olunca lezzetını artık tahmın edebılırsınız .Orji nal tarif için Lezzetli Somunları ziyaret edebilirsiniz.Kabaklar julyen kesilecekti bendede julyen kesme aleti olmayınca dogrudan kabak dograyıcı ıle yaptım ama goruntu hiçte fena olmadı.Bırazcık geniş oluverdiler.Oda baska bir hoşluk verdı diye düşünuyorum.Gelelim tarife..
MALZEMELER 
6 adet kabak 2 adet sogan
2-3 diş sarmısak
2 kahve fincanı pirinç
1 demet dere otu
1 bardak limon suyu
sıvı yag;tuz
YAPILIŞI
Kabaklar  cekırdek kısmına kadar kabak soyucu veya julyen kesme aletıyle dogranır.Bunları limon suyunun içine dograyın.Diger taraftan sogan ve sarmısaklar yemeklık dogranıp tavada hafıfce cevrilir.Daha sonra limon suyunda olan kabaklar lımon suyuyla bırlıkte tavaya dokulur Agız tadımıza gore tuz ılave edilir..Onlarda cevrılmeye devam edilir.Pırınçlerde ılave edılıp karıştırmaya devam edılır .Pırınçlerın pişmesi için cok az su ılave edılır.Ekledıgınız su ıyıce cekene kadar ocakta pışırılır .Ocagı kapatmadan hemen once dereotumuzuda ekleyıp.Bır cevırdıkten sonra servıs tabagımıza alınır.

2 yorum:

SARI PAPATYALAR dedi ki...

elceyizlerine sağlık şekercim.

hulela dedi ki...

nefis canım ellerine sağlık