Çarşamba, Ekim 17, 2012

KABAK SUFLE ILE LEZZET


Merhabalar yazdan kalan son sıcaklar bunlar herhalde.Dışarda mis gibi bir hava var.Bu sene oglucugum oglenci olduğundan bende öglenede yemek pişirme yetiştirme telaşı var.Evde ancak sabahları mutfak telaşları oluyor.Koca adam oldu ama benim gozumde kuçuk bir oglan çocugu.Her lezzeti onun agız tadına gore yapmaya programladım kendimi.Kabak sıyırmadan sonra kabak suflede kabaklı yemekler katogorisinde mutfagımızda yerini aldı.Bizimkinden tam not aldı anlayacagınız.Geçelim tarifimize.
MALZEMELER
2adet yufka
3adet orta boy kabak
1 kahve fincanı yag
 2 su bardağı süt
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
Bir bardak rendelenmiş kaşar
Bir bardak rendelenmiş beyaz peynir
tuz,karabiber,kırmızı pul biber
YAPILIŞI
Kabaklar rendelenir.Yufkalar parcalanıp içine atılır.Minik minik parcalayıp kabaklarla karıştırdım.Daha sonra tum malzemeler eklenip altı yaglanmış borcama dokulur.Uzerini duzeltip daha onceden 180 derecede ısıttıgımız fırına verilir..

4 yorum:

ihlamurcum dedi ki...

Bayılırım ve çok sık yaparım.Eline sağlık.

herşey tadında dedi ki...

kabak varsa bende varım
ellerine sağlık canım
sevgiler

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Guzel yorumlarınız için çok teşekkurler...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Mmmmmm çok nefis görünüyor üstelik de içindeki malzemelerle çok leziz olduğu da belli...Ellerine sağlık canım...

Sevgiler,
Evren