MALZEMELER
- 4 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı tozşeker
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
YAPILIŞI
- Oda ısısındaki yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.
- Sıvıyağ ve sütü ilave edip biraz daha karıştırın.
- Unu kuru malzemelerle eleyip karışıma ilave edin ve karışana kadar çırpın.
- Isıtılmış 165C fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin.
- Sos malzemelerini orta boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtın.
- Fırında çıkan keke 3-4 dakika sosu dokun.Uzerini pudra şekeri veya hindistan ceviziylede süsleyebilirsiniz..
4 yorum:
kek ve çay ayrılmaz ikili hayatım. tabii ki birlikteliklerini bozmamak lazım :) sevgiyle kal...
ÖZAY ABLA BU KEKİ GÖRÜNCE SADECE ÇAY DEĞİL BEN DE SUSARDIM :)
Sevgili Aicha Dalgıc blogunuz davetli mi acaba zıyaret edemedim sevgiler..
Islak kek günün her saatinde yiyebilirim.ellerine sağlık ablacığım nefis görünüyor:))
Yorum Gönder