Zeytinli yapmayı çok seviyorum.Yalnız yapmayı mı yemeyide tabiikide.Hele sabahları kahvemin yanında pek bir guzel gidiyor.Bu sefer tepsiye degilde boyle minik minik yapmayı denedim.Çokta ıyı etmişim.Kesme derdide yok.Geçelim mi yapıma
MALZEMELER
1bardak zeytin yagı
1 bardak süt
1bardak ılık su
maya bir paket
1 bardak çekirdekleri çıkarılmış zeytin
2 adet sogan
aldıgı kadar un (cok yumuşak olmasın)
tuz
nane
uzeri için susam
YAPILIŞI
Yagımızı sütümüzü ılık suyumuzu ve mayamızı karışrırıp unumuzuda ekleyip hamurumuzu ıyıce yogurduktan sonra mayalanmaya bırakalım.Ortamın ısısına gore mayalanma işi degişkenlik gosterebiliyor.Mayalanan hamura zeytin ve soganı ekleyin ayrıca bol nane ve ıyıce yogurup minik minik toplar seklınde koparıp yuvarlayıp tepsiye dizelim.Uzerine susam ve çorek otuda serpebiliriz.Birazda boyle bekletip fırına verelim.180 dereceli fırında pişirelim.
3 yorum:
Özay'cım eline sağlık arkadaşım.Çok severim ben bunu ama küçük küçük yapınca yemesi daha keyifli oluyodur :))))
Özay'cım,bende zeytinli çok severim,ellerine sağlık.
ellerine sağlık nefis görünüyor
Yorum Gönder