Cuma, Nisan 17, 2015

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Merhabalar hafta sonuna girmeden bir enginarlı tarifimle daha karşınızdayım. Bizim evde dediğim gibi nasıl yaparsam yapayım enginar bizimkilerin kabulü.Bu renkli bir enginar tarifi. Salçası bol. Enginar  ayıklarken bir taraftan ayıklıyorum bir taraftan da taze taze yemeye bayılıyorum. Güzel bir  hafta sonu geçirmeniz dileğiyle. Havalar iyice güzelleşti tam gezmelik. Geçelim mi tarifimize.

MALZEMELER
5 adet enginar
1 adet patates(evde küçük çocuk varsa daha çok ta koyabilirsiniz)
2 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
tuz
zeytinyağı

YAPILIŞI
Önce enginarlarımızı ayıklıyoruz. Minik minik parçalara bölüyoruz .Saplarını da iyice kılçıklardan ayırdıktan sonra ,onları da minik minik kesiyoruz. Havuçlarımızı ve patateslerimizi de ayıklayıp minik minik doğruyoruz. Hepsini bir güzel yıkadıktan sonra kenara koyuyoruz. Tenceremizi ocağa alıp yağımızı tencereye koyuyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanları tenceremize ilave ediyoruz. Salçamızı da koyduktan sırayla diğer malzemelerimizi ilave ederiz. Hepsini iyice kavuruyoruz. Bayağı  döndüre döndüre bir pişiriyoruz. En son iyice kavrulduktan sonra  suyumuzu ilave edip pişmeye bırakalım. Sonra da afiyetle yiyelim.

20 yorum:

nursevincelezzetler dedi ki...

enginar bize uzak kaldı biraz:)) fakat yemeğiilgimi çekti doğrusu. Kayınvalidem yetiştiyor hemen kendisine eiletiyorum teşekkürler.

birgül erdogan dedi ki...

Ellerinize sağlık enginarı çok severim. Güzel olduğu belli oluyor.

Ekrem Özdemir dedi ki...

AÇıkcası enginar ı hiççç denemedim... yaşım 28 :) acaba denesem sever miyim

OZAY dedi ki...

Nursevın Hanımcıgım kayınvaideniz kendi de yetiştiriyorsa oh mis bahçeden ocağa tadına doyulmaz.

OZAY dedi ki...

Birgül Hanım yorumunuz için çok teşekkürler.

OZAY dedi ki...

Ekrem Bey çok şey kaçırdınız derim.Bence mutlaka denemelisiniz.

Saadet Uslu dedi ki...

Ellerinize sağlık enginar güzel yemek çok severim ben...

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

nefisss nefisss hem de çokkk:))
ellerine sağlık canım.

Şu reklam sayfası yorum için tıkladığımızda çıkıyor canım üst üste 2 sayfa şeklin de kapatları tıklayınca ancak sıra geliyor yoruma.

Mutfak felsefem Hatice Yüksel dedi ki...

Allahım bir sevmediğim lezzet enginar ikincisi de kereviz.. sanırım bu iyi bir tarif.. denmek lazım.. ellerinize sağlık..

pudra şekeriM mehtap altnordu dedi ki...

genelde zeytinyağlı pişiririm ama bir de bu usul denemeli, eline sağlık.

Kızsal Şeyler dedi ki...

Çoğu kişinin sevmediği hatta hiç denemediği bir lezzet enginar (Ben de dahil) ancak çok sağlıklı olduğundan tüketmek gerek

çatlakkafe dedi ki...

ellerinize sağlık

akasyakokusu dedi ki...

Özay'cım ellerine sağlık türlü yemek olmuş..Ben geneli garnitürlü yapardım yengemde baklalı yemeğini yedim çok beğendim..Faydaları saymakla bitmezde nedense çok nadir giriyor mutfaklarımıza.

nahide zereyak dedi ki...

Harika bir sebze yemeği. Ellerinize sağlık..:)

Seda Yılmaz dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık...

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Enginarı sadece kendim için alıyorum ve yapıyorum. Yemeğiniz çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık Sevgiler

sibelinmutfagi dedi ki...

Egeli Değilim ama enginar benim vazgeçilmezim. Ellerinize sağlık

Lezzet Dansı dedi ki...

Enginarı her türlü yerim kaçırmam:) ellerine sağlık canım...

naile görgülü dedi ki...

ellerinize sağlık..sevgiler..

Filiz Catalkaya Orhan dedi ki...

Ellerine saglik.. Cok seviyorum birde pahali olmasa..