MALZEMELER
3 adet yufka
2 adet tavuk gogsü
yogurt
karabiber kırmızı biber
YAPILIŞI
- Tavuk göğsü 3 su bardağı su ile haşlanır.
- Tepsi yağlanır ve 1 tam yufka kenarlarından fazlalığı dışarıya doğru bırakılarak serilir.
- 1-2 kaşık yağ ile yağlanır.
- İkinci yufkada ikiye kesilerek tepsiye buruşturularak serilir ve yine 1-2 kaşık yağ ile yağlanır.
- Tavuk etleri tiftilir, tuz ve karabiber ile karıştırılır ve yufkanın üzerine serilir.
- 3. yufka da ikiye kesilerek buruşturlarak tavukların üzeri kapatılır ilk yufkanında dışa kalan fazlalıkları toplanarak heryeri yağlanır.
- 250 derecede pişirilir.
- Pişen böreğin üzerine tavuk suyu sıcak sıcak her yerine dökülür ve suyunu çekmesi için 5 dakika daha fırında pişirilir.
- Uzerine yogurt dokulur .(Ben yogurtu bıraz sarmısakladım)Kırmızı biberde tereyagını eritip uzerine doktum.
- Orjinal tarif için arkadaşımın sayfasına tık tık
2 yorum:
tavuğu çok severim böreğe bayılırım ikisi bir arada daha da bir severim ellerine sağlık :)
Ellerine sağlık canım. Bizde çok beğendik nefis bir şey :)
Yorum Gönder