Pazartesi, Ağustos 05, 2013

TAHİNLİ KURABİYE

Bin aydan daha hayırlı olan ramazanında bu son günlerini yaşarken günlerin nede çabuk geçtiğinin bir kez daha farkındalığını yaşamaktayız.Ramazan ınanılmaz bereketlı geçmekte .Bu sıcaklarda tahin bıraz agır mı gelır bilemem ama benim çok sevdiğim bir lezzet.Geçenlerde yaptık bu lezzeti.Arkadaşla ıkımızde o kadar tahin hastasıyız ki yalnız içine tahin koymak yetmedi bize o yüzden ortasını hafifçe çukur açarak onun içinede tahinleri doldurduk.Akşam iftardan sonra çayın yanına pek bir güzel gitti.Geçelim mi tarife
MALZEMELE R
1 bardak sıvı yağ
1bardak pudra şeker
1 bardak tahin
3.5 bardak un
kıyılmış ceviz

Yapılışı
.Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde et.20 dakika buzdolabında beklet.Yaglı kağıt serilmiş tepsine istediğin şekli vererek yerleştir.180 derecelik fırında pişir...

Hiç yorum yok: