Sıcak yaz günlerinde dondurma eşliğinde de yenebilecek pek bir hafif tatlı.Yapması cok pratık yemesi bir o kadar leziz...
Malzemeler
1 paket kedidili
vişne suyu(kedidilini ıslatmak için)
3kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
5 bardak süt
arzu edilirse damla sakızı(ben kullandım)
vişne reçeli(üzerini süslemek için)
YAPILIŞI
Kare bir borcama kedi dilleri sıralanır üzerini vişne suyu ile iyice ıslatılır.Un şeker ve süt karıştırılıp muhallebi yapılır . Mikser ile iyice çırpılır.Sıcak sıcak kedi dillerinin üzerine dökülür.Biraz soğuduktan sonra su ıle sulandırıp iyıce cırptıgımız reçelimizi üzerine dökeriz.Hindistan cevizi ve vişne ile süsleyip buzdolabında soğutmaya bırakılır.Soguk soğuk servis yapılır.
3 yorum:
gelip yemek istiyorum yemeden anlamam ben ;)))
Görünümü çok hoş elinize sağlık. Teşekkürler:-)
Ben senin kedidilli tatlını da üstündeki şemsiyesini de yerim :)))) Ellerine sağlık Özaycım :)
Yorum Gönder