Çarşamba, Haziran 18, 2014
SEBZELİ PİLAV
Bizde pilavın her çeşidi sevilir .Yalnız oğlum sade pilavı tercih eder .Ama böyle bir sunumdaki pilavada hayır diyemedi.Ben pilavı yaparken genellikle pirincimi önceden ıslatmayı tercih ederim .Ilık suda bir müddet bekletip oyle pişiririm .Çok acil durumlarda da eğer suda bekletmediysem o bulanık suyu gidene kadar iyice yıkarım .Suda bekletmişsem bire bir korum yani bir bardak pirince bir bardak su.Gelelim bu leziz pilavımızın tarifine.
MALZEMELER
İki tavuk göğsü
2 sivri yeşil biber
2 kırmızı biber
2 adet domates
1 adet soğan
toz karabiber,pul biber,tuz(kendi agız tadınıza gore ben ı çay kasıgı silkme atıyorum)
Pilav için
1bardak pirinç
1 bardak su(suda bekletilmiş pirinç için)
ı corba kaşığı tereyag
Yapılışı
Tavuk gogsu, biberler julyen doğranır. Soganlarımızı yuvarlak yuvarlak doğrayalım. Domateslerimizi de ınce ve yuvarlak doğrayalım. Tavamıza az miktarda sıvı yağımızı koyalım. Once soğanlarımız olmak üzere malzemelerimizi pişirmeye başlayalım en son domateslerimizi koyup baharatlarımızı ekleyelim .Ara ara karıştırarak pişirelim. Diger taraftan tenceremize yağımızı koyalım eriyince ıslattığımız pirincimizi ekliyelim. İyice bir karıştırdıktan sonra suyumuzu ekleyelim once hararetli sonra kısık ateşte pilavımızın pişmesini bekleyelim. Pilavımız piştikten sonra demlemlenmesini bekleyip servis yapalım. Yuvarlak kasenin altına tavuklu karışımımızı koyup ustune pilavımızı ekleyip servıs tabağına onu öyle ters yüz yapalım .Sonrada afiyetle yiyelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
merhaba canım eline sağlık
sevgilerimle
Hmmm.. ben yaparsam muhtemelen bu güzelim karışımı pilavıma boca edip karıştırırım, lezzeti birbirine iyice geçsin diye :)) Böyle de tas kebabı-pilav ilişkisi gibi pek hoş olmuş.. Ellerine sağlık Özaycım..
Yorum Gönder