Salı, Kasım 18, 2014

KEŞKEK

Bu yemeği çok sevdiğim arkadaşımın anısına yaptım. O mutlaka bizlere gittiğimizde yapardı. Hep  onun elinden yemeğe alıştığımız bir lezzet. Nurlar içinde uyu arkadaşım. Tarifimize geçelim.
MALZEMELER
2bardak aşurelik buğday
ı soğan
kırmızı et veya tavuk gogsu(ben bu defa kırmızı et kullandım)
su
UZERİ İÇİN
Tereyağ
pul biber

YAPILIŞI
Bugdaylarımız aksamdan suya konulur. Ertesi gun yumuşayan buğdaylarımız once haşlanır. Et ıle doğranmış soğanımız once bıraz yağda oldurulur. Bugdayımız eklenir.Tuzumuzu da agız tadınıza gore koyup üzerini kapatacak kadar su eklenir. Duduklumuzde pısırılır.Düdüklümüzü açtıktan sonra kaşıkla ezerek pişirme işlemıne devam edin. Daha sonra tabaklara seviş yapın.Uzerınede kırmızı biberle kızarttığınız yağı gezdirin sonrada afiyetle yiyin..

2 yorum:

mutfakteyze dedi ki...

merhaba... keşkek antakyamızın en sevdiğim yemeklerindendir... ellerinize sağlık...
mutfakteyze

Fatma Dogan dedi ki...

Ben çankırılıyım ve bizim yörede her eğlencede 40 yemeklerinde sene devirlerinde yapılır uzun zamandır yemedim çok canım istedi görünce :)Ellerinize Sağlık.
http://sosyalannem.blogspot.com.tr/
Fatma Doğan