Çarşamba, Mart 09, 2016

JUICY LIFE WORKSHOP

Geçtiğimiz haftalarda çok güzel bir etkinliğe katıldık. Öncelikle bu etkinliğe katılmamıza vesile olan arkadaşım hep lezız  blogunun yazarı Tülay'cıgıma çok teşekkür ederim. O kadar zevkle geçti ki. Umarım öğrendiğimiz bu bilgileri yavaş yavaş olsun yaşantımıza geçirebiliriz. Bu workshopta sevgili yaşam koçu Ayça Gönenç ' e de çok teşekkürler. Bizlere çok güzel bilgilerle vermekle kalmayıp sağlıklı birkaç tarifini de bizlerle paylaştı.
Juicy Lıfe ın sağlıklı ürünlerinden sipariş vermek isterseniz hemen sitesini ziyaret edin derim. İnternet üzerinden satişlar var. Sağlıklı bilgileri sizlerle de paylaşacağım bakalım ne kadarını doğru biliyor muşuz. Bu etkinliğin sonunda Ayça Hanım bizlere katılım belgelerini de verdi. Hep birlikte sağlıklı yaşama diyorum.
G
 
 
Hindistan ceviziyle hazırlanmış bu içeceklere bayıldık. 
 
 
Katılım belgelerimizle 
 
 
çimlenmiş bugdaylarımız

Yanlış Beslenme
  • Şeker ve beyaz unlu gıdaların tüketilmesi
  • Hayvansal kaynaklı besinlerin fazla tüketilmesi
  • Yanlış yağların fazla miktarda tüketilmesi
  • Yiyeceklerin yüksek ısıl işlemle hazırlanması (yağda kızartma)
  • Çok miktarda ve yanlış tuz tüketilmesi Hormonlu ve ilaçlı gıdaların tüketilmesi
  • İşlenmiş ve katkı maddesi içeren gıdaların tüketilmesi
  • Bazı besinlerin gereğinden az tüketilmesi
meymesebzesalata
Çiğ besinler tüketmenin faydaları nelerdir?
Bazı yiyeceklerdeki enzimler kendi sindirimlerini başlatıyorlar yani bedenin sindirim işlevine yardımcı oluyorlar. Fakat yiyeceklerimizi pişirdiğimizde, 45° C’nin üzerinde işlem gören her yiyecekte bu değerli enzimler tahrip oluyor. Bu nedenle bu yiyecekleri sindirebilmek için vücut kendi enzimlerini kullanmak zorunda kalıyor. Her insan bedeninin belli bir enzim üretme kapasitesi var. Bunun sonuna gelindiğinde sistemde bozulmalar meydana geliyor. En çok rastlanan örneklerden biri diyabet, pankreasın insulin enzimi üretimini gerçekleştirememesi.
Herkesin belli bir enzim kapasitesi olduğu düşünüldüğünde bunu en iyi şekilde kullanmak bir uzun ömürlülük anlayışıdır. Canlı besinler tükettiğimizde bu besinlerin sindiriminde gerekli enzimleri de beraberinde aldığımızdan bedenin kendi enzimlerine çok daha az ihtiyaç duyulur. Böylece daha uzun ve sağlıklı bir hayat yaşarız.
Isıl işlem uygulanması; yiyecekte enzim kaybının yanı sıra besin kaybına da özellikle vitamin kaybına neden olur. C vitamini, folik asit, A vitamini vb.. Diğer bir etki de minerallerin emiliminin daha zor olmasıdır ve sonuç olarak vücudumuz bu minerallerden daha az yararlanır.
Tüm bunlar düşünüldüğünde çiğ beslenme sayesinde daha enerjik bir yaşam, daha güçlü bir bağışıklık sistemi ve daha uzun bir ömür mümkün.
Bu beslenme tarzında en çok yeşillikler, sebze ve meyveler tüketilir. Filizlendirilmiş baklagiller ve yağlı tohumlar ana protein kaynağıdır. Susam tohumu, badem, brokoli, ıspanak, deniz yosunu, buğday çimi ve tüm filizler kalsiyum ihtiyacını karşılamak için kullanılabilir. Ispanak, pazı, erik/üzüm suyu, susam tohumu, kaju, brokoli, kabak çekirdeği, keten tohumu da demir ihtiyacını karşılamak için kullanılabilir.
Sebze suları çiğ beslenmenin en önemli parçalarından biridir. Sebze suları ile daha fazla mineral almak mümkün olur.
10426218_1385240788463400_6994817202147389635_n


10 Adımda Sağlıklı Yaşam ve Beslenme
1. Bol bol su için. Susuzluk bazen açlıkla karıştırılabiliyor. Bir dahaki sefere birşeyler atıştırmak istediğinizde bir bardak su için ve biraz bekleyin. Günde 8 bardak su içmeyi hedefleyin ve su kaybına neden olan kahve, şekerli ve alkollü içecek tüketimini azaltın. Yemeklerden önce bir bardak su için.
2. Kompleks karbonhidratlar tüketin. Basit karbonhidratlar içeren ekmek, makarna ve unlu mamüller yerine kompleks karbonhidratlar içeren meyve, sebze, bakliyat ve kuruyemişler tüketin. Doğal besinlerde bulunan lifler kan şekerinin dengede olmasına, antioksidanlar bedenin kendini yenilemesine, vitamin ve mineraller metabolizmanın düzgün çalışmasına yardımcı olur.
3. Sağlıklı yağlar tüketin. Vücudumuzun düzgün çalışabilmesi için yağlara ihtiyacı olduğunu unutmayın ve doğru yağları seçin. Sağlıklı yağlar içeren kuruyemişler, yağlı tohumlar, avokado ve soğuk sıkım zeytinyağlarını beslenmenize eklemekten korkmayın.
4. Protein ihtiyacınızı dengeleyin. Fasülye, nohut, mercimek, kinoa, karabuğday gibi bakliyatlar, kuruyemişler ve tohumlara beslenmenizde yer verin. Eğer hayvansal ürünleri tüketecekseniz mümkün olduğunca organik tercih edin.
5. Kahvaltıyı atlamayın. Hafif bir kahvaltı metabolizmayı hızlandırır ve gün boyu gerekli enerjiyi sağlar. Meyve ve kuruyemişlerden ya da yeşil sebze meyve sularından oluşan çiğ ya da daha da iyisi sıvı bir kahvaltı etme alışkanlığı kazanın.
6. Bedeninizi ve zihninizi çalıştırın. Her gün en az 30 dakikayı aktif geçirin. Spor salonuna gitmek zorunda değilsiniz. Dışarı çıkıp yürümek, merdivenleri kullanmak, bahçe ve ev işleriyle uğraşmak bile sizi hareketlendirecektir. Meditasyon ve pozitif düşünme hayatınızın bir parçası olsun.
7. Uykunuzu alın. Araştırmalar 5 saatten az uyuyanların en az 7 saat uyuyanlara göre ortalama 2 kg daha kilolu olduğunu gösteriyor. Yetersiz uyku enerji metabolizmasının bozulmasına ve iştahın etkilenmesine neden oluyor. Az uyku tokluk hissi veren hormonların salgılanma süreçlerini etkileyebiliyor. Her gece 7-8 saat uyuyun.
8. Kendi yemeğinizi hazırlayın. Yedikleriniz üzerinde kontrol sahibi olmanın en kolay yolu onu bizzat hazırlamaktır. Mümkün olduğunca hafif pişirme teknikleri kullanın ve yediklerinizin yarısından fazlasının çiğ besinlerden oluşmasını hedefleyin.
9. Neler yediğinizi takip edin. Satın aldığınız ürünleri inceleyin. İçindekileri okumadan paketli ürün almayın. İçinde anlayamadığınız kimyasal maddeler olan, şeker ve fruktoz şurubu içeren gıdalardan uzak durun. Doğayla aranıza başkalarının girmesine izin vermeyin. İşlenmiş gıdalar yemeyin.
10. Farkındalıkla yiyin. Ne yediğinize bakın, koklayın, dokunun. Yedikleriniz ağzınızda kaybolana kadar çiğneyin. Sadece yediğinize odaklanın. Başka şeyler izlemek, okumak dikkatinizin dağılmasına ve daha çok yemenize neden olur. Yemeye başlamadan önce ve yemek sırasında derin ve yavaş nefesler alın.

6 yorum:

lokumpilavi dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın ... Umarım hayatımıza geçirebiliriz. .. Sevgiler

lezzettramvayı dedi ki...

çok güzel bir etkinlik olmuş sevgiler

Bakımlı Ginepig dedi ki...

Çok güzel bir etkinlik olmuşa benziyor... :) Sağlıklı önerileri uygulamak lazım hayatımızda, çok teşekkürler. :)

Makyaj Kelebegi dedi ki...

Faydalı ve güzel bir etkinlik olmuş.Bende iki kez buğday çimi yetiştirdim ancak tüketme konusunda pek başarılı olamadık ...

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ne güzel bir etkinlik olmuş. sevgiler canım

İnci Çelik dedi ki...

Çok güzel bir etkinlik olmuş.