Cuma, Aralık 16, 2011

NARLI HAVUÇ RUYASI

Merhabalar bu tatlıyı birtutamkekik.blogspot.com da gordugumde rengine hayran kaldım mutlaka bunu denemeliyim dedim.Arkadaslara yaptım hepsı ve bende dahil olmak uzere herkes pek bır begendi.Herkes tarifi isteyince blogumda yayınlayım alın bari dedim.Sozu fazla uzatmadan hemen tarife geceyım meraklılara duyurulur.
MALZEMELER
1kg havuç
2su bardagı şeker
4 tpeleme kaşıgı nişasta
2 paket vanilya
1limon suyu
1 paket kedi dili(etimeklede olur)

YAPILIŞI
Havuçları soyup temizleyip küçük küçük parçalara ayırdıktan sonratencerede 4 su bardagı su ıle haşlıyoruz.Haşlanan havuçları blenderden geçırıyoruz.Tenceredeki havuçları haşladıgımız suya eger su 4 bardaktan az ise 4bardaga tamamla)Nişasta sekervanilya velimon suyunu ve kabuklarını rendeledigimiz limonun kabuklarınıda katıpmuhallebi gibi pişir.Kaynayınca püre haline getirdigimiz havuçlarıda içine at ve bir iki taşım kaynat. Borcama kedi dillerini sırala ve uzerine muhallebiyi dök.Daha sonra bol nar ve hindistan ceviziyle süsle.Istersenız uzerine kremsantide dokebilirsiniz.Dolapta bir gece beklettıkten sonra sevis yapılır..

5 yorum:

zeymurancafe dedi ki...

harıka olmus canım ellerıne sağlık sevgıler..

neslice tarifler dedi ki...

Bu tatlıya en çok yakışan isim bu sanırım. Bende de var aynısı ve ben de ismini değiştirmeden yayınlamıştım. (Kaynak da aynı)
Sizin de elinize sağlık.

sarımutfak-hande dedi ki...

gerçekten rengi müthiş eminim tadıda güzeldir ellerine sağlık canım

bırtutamkekik dedi ki...

:)
merhabalar..
bu ne hoş bir sürpriz böyle.
ellerine sağlık canım..
harika görünüyor gerçektende:)
çok mutlu oldum beğenmenize:)
gönülden sevgilerle...

Adsız dedi ki...

Havuçun faydaları saymakla bitmez
http://www.sifalibitki.biz/havuc.html