Perşembe, Mart 15, 2012

ARNAVUT MANTISI

Merhabalar bugunlerde oldukca yogun gunler gecırmekteyım bır turlu yaptıklarımı bıle yayınlamaya vaktım olmuyor .Bugun buralarda pek bır yapılan bu mantıyı sızlerle paylaşmak istiyorum .Oldukca lezzetli oluyor.Nevincigimden aldım tarifi.Teşekkurler canım..
MALZEMELER
Yarım kilo lor
bir kılo yufka
1/2bardak sıvı yag
Arzu edilirse kaymak
1/2 kılo yogurt (içi için)
1kilo uzeri için yogurt
birkac diş sarmısak

YAPILIŞI
yogurt sıvı yag ve lor karıştırılır ve yufkanın içine konur.Yufka gevsek gevsek rulo halınde sarılıp yaglanmış tepsıye dızılır.Yufkalar bitene kadar işleme devam edilir.Sonra uzerıde yaglanıp fırına verilir.Piştikten sonra fırından alıp sarmısakladıgımız yogurdu uzerine kaşıkla yaydıra yaydıra dokeriz.Sonra afıyetle yeriz..

3 yorum:

Nigar SARGIN dedi ki...

Çok değişik ama çok leziz görünüyor özay ablacım ellerine sağlık;))

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Ellerine sağlık canım,hem kolay hem lezzetli bir tarif denemek lazım :))

Fatma dedi ki...

Tarif benim zevkime hitap ediyor ılık ılık yemek eminim çok güzeldir, tarif için teşekkürler:)