- 1/2 kilo haslanmis bugday
- 250 gr. kadar suda bekletilip kabuklari soyulmus badem
- 3-4 adet nar
- 250 gr. kadar kuru üzüm
- 1 fincan agartilmis susam
- susam
Yapılışı :
Bugday haşlanıp suzulur.Tüm bu malzemeler bugdayla karıştırılır ve afiyetle yenir. Istege göre icine daha fazla nar veya badem konur.Kuru kayısıda arzunuza gore koyabilirsiniz.İşte bu kadar basit bir o kadarda guzel bir lezzet.
7 yorum:
Özayım ellerine sağlık değişik bir tarif ellerine sağlık
sevgiler
Harika bir tarif, ilk defa sizden duydum ismini:)
Ozaycim Egitim yilinda basarilar diliyorum.
Muthis bir sey bu canim cok begendim ellerine saglik.
cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum.
İlginç, her zamanki gibi:) Bizim diş buğdayı gibi basit, hafif ve lezzetli bir şey olsa gerek bu..Sadece nar bileyeter be Özayım, bu yenmez mi:)))) Ellerine sağlık Kıprıslım..
eline sağlık çk gzl..
www.yuklex.blogspot.com
ismi ilginç ama tadı lezzetliye benziyor. elleriniz dert görmesin. güzel paylaşımlarınız var. bu arada çay kahve bahane etkinliği 8-22 şubat arası ev sahibesiyim katılmanız dileğiyle sevgiler
merhabalarrrrr
beni cok eskilere goturdunuz,
bizim buralarda disbugdayi deriz...
aynisini bebeklerimiz ilk disi cikinca yapariz.......
ellerinize saglik
kocaman opuyorum
Yorum Gönder