Salı, Aralık 17, 2013

#YEMEKFIRTINASI#10. GÜN ZEYTİNLİ BİDDA

 
10. gün : Çay’a davetlisiniz. Arkadaşlarınızla bir araya geldiniz, nollluuuurrrr sen …………… tarifini yap da gel dedikleri tarifiniz nedir? Haydi bu sefer bizim için hazırlayın
Yine Kıbrıs'a özgü bir lezzet zeytinli bidda  buradaki  arkadaşların deyimiyle zeytinli kek. Artık ne derseniz bunun ayni malzemelerle zeytin yerine hellim konulanı da çok güzel olur. Yada her ikisi birden konulan da. Geçelim tarife
MALZEMELER
(HAMURU İÇİN)
1bardak ılık suda eritilmiş 1 paket maya
1 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
un
tuz

İÇİ İÇİN
2 bardak çekirdekleri çıkarılmış zeytin
nane
  2-3 adet soğan
YAPILIŞI
hamur için olan malzemeler karıştırılır ve hamur mayalanmaya bırakılır. İçi için zeytinler ve soğan hazırlanır. Soğanları minik minik doğrarız. Mayalanan hamura zeytin, soğan ve nane eklenip iyice yoğururuz. Koyacağımız tepsi yağlanır ve hamur yayılıp birazda bu şekilde mayaya gelmesi beklenip fırına atılır.180 derecede pişirilir..

1 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ohhhh Özay'ım ellerine sağlıkkk döktürmüşsün yineee..

Sevgiler
Evren