Salı, Aralık 24, 2013

#YEMEKFIRTINASI#16.gün HAVUÇ TOPLARI

AKŞAM OTURURKEN ATIŞTIRMALIK.
 
MALZEMELER 3 adet havuç
1 su bardagı su
1 su bardagı toz şeker
1 paket potibör biskuvi
1 paket vanilya
2 çorba kaşıgı margarin
1 çay bay bardagı kırılmış ceviz
hindistan cevizi
YAPILIŞI Havuçları soyup rendeliyoruz.Bir tencerenin içerisine alıyoruz.Toz şekeri,suyu koyup ocagın altını yakıyoruz.H avuçlar iyice pişene kadar kaynatıyoruz.Kıvamı macun gibi olacak.Ocaktan alıp içine biskuvileri kırıyoruz.Vanilyayı cevizi,margarini koyup tahta kaşıkla agır agır karıştırıyoruz.Kıvamın koyu olması gerekiyor.Hazırladıgımız harc soguyunca ceviz büyuklugunde koparıp elimizle yuvarlıyoruz.Daha sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabagına dizip servis yapıyoruz..

1 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık
ben de elma topları yapmıştım arkadaşımın torunu da keşke havuç olsaydı demişti şimdi tarifini görünce aklıma geldi. denemeyenlere ben de tavsiye edebilirim ilk fırsatta yapsınlar çok lezzetli oluyor.
sevgiler