MALZEMELER
1 su bardağı bulgur
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
3-4 kornişon turşu
3-4 yemek kaşığı ceviz
zeytin yağı
ÜZERİ İÇİN
Kırmızı pul biber
tuz
tereyag(arzu eden zeytinyağı da kullanabilir)
YAPILIŞI
Derin bir tencereye bulguru koyun. Üzerine 1,5-2 su bardağı sıcak su dökün. Az miktar tuz ve yağı ekleyin Bulgur suyunu çekip, şişinceye kadar pişirin. Ardından bulguru biraz demlemeye bırakın.
Derin bir kaba bulguru koyun. Üzerine yoğurdu ekleyip, iyice karıştırın. Ardından yeşillikleri ilave edin. Doğranmış kornişon turşuları ve dövülmüş cevizi ekleyip, iyice karıştırın.
Bulgur salatasını servis tabağına koyun. Üzerine yağda kızdırılmış kırmızı biber sosu ile servis edebilirsiniz.
7 yorum:
Denerim Ben bunu,ellerine saglik.
Afıyet olsun şimdiden Petekcıgım
Benim de yaptığım bir bulgur salatası var ama yoğurtsuz, bunu da deneyeceğim bugün çünkü bana salata olsun da nasıl olursa olsun...
Sevgiler
Evren
Bu tarif cok guzelmis.ellerinize saglik.takipteyim bende beklerim.
Bu tarif cok guzelmis.ellerinize saglik.takipteyim bende beklerim.
Merhabalar,
Yemek blogları için hazırladığım özel tasarım blog şablonu hediye ediyorum, etkinliğime sizi de beklerim,sevgiler...
Amigurumi Aşkına
ellerine sağlık ablacım,
bence de denenmesi gereken güzel bir tarif :))
sevgiler,
Yorum Gönder