Perşembe, Mayıs 08, 2014

ISPANAKLI KEK

Bazı şeylere yapmağı hep ertelerim nedense .Ispanaklı kekte bunlardan biriydi. Yıllar öncesinde kardeşin yapıpta bilin bakalım bu kek neli dediğinde .Herkes ıspanaklı olduğunu bir türlü keşfedememiş kardeşim söyleyince şaşkınlıklar içerisinde kalmıştık. Ama bu o kadar uzun sure önceydi ki. Benim yapıp denemem bu güne gelmiş. Arkadaşla otururken hade gel yapalım dedim.Ama neden daha önce denemedim ki ben bunu diye de  hayıflandım. Görüntüsü de pek bir hoş. Yemyeşil bir kek .Ne çok yazacağımda varmış bu kekle ilgili .Geçelim mi tarife..
MALZEMELER
2 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
200 gr ıspanak
ÜZERİ İÇİN
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
YAPILIŞI
 Ispanakları doğra sapları kullanılmıyor. Suyunu bırakana kadar kavur.Püre haline getir rondoda. Diger taraftan krem şantiyi yap ve buzdolabında beklet.
Yumurta ve şekeri çırp. Yağ ,vanilya, kabartma tozunu ekle. Daha sonra ıspanak püresini ve unu ekle. İyice karıştırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dök.175 derecelik fırında 45 dakika pişir.Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkar. Kenarlarını kesip rondadan  geçir.Daha sonra kekin üzerine krem şantiyi sür. Un haline gelmiş kekle üstünü süsle. Arzu edilirse fındıkla da süsleyebilirsiniz.

5 yorum:

nergis mevsimi dedi ki...

Eline sağlık Özay'cığım,ilk duyduğumda bana da ıspanaklı kek olmaz gibi gelmişti ama değişik güzel bir kek oluyor gerçekten.

Unknown dedi ki...

Mrb özeverili ve başarılı çalışmalarınıza bayıldım.Benimde nacizane bir web sitem var ziyaretlerinizi bekliyorum. www.ig-org.com

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım.

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım.

Simli Mutfak dedi ki...

Çok severim..rengi de nefis olur..ben de pastasını yapıyorm