Cuma, Mart 20, 2015

CALIFORNIA CEVIZI IZMIRLI BLOGERLER BULUŞMASI

11Mart çarşamba günü ıçın çok güzel bir davet aldık. Davette bize California cevizinin faydaları anlatıldı. Vıdeo gösterileri oldu. Daha sonra Movenpick otelin mutfağına geçilip tavuk gogsu ve Antakya yöremize ait bezirgan yapıldı. Daha sonra tariflerimizi uyguladığımızda paylaşacağım. Çok güzel bir etkınlıktı. Mutfakta şefimiz Murat Yıldız Beye çok teşekkür ederiz. Daha sonra oglen yemeği eşliğinde yemeğimiz devam etti.





 
 
 
 

 
 
 

Alzheimer ve Kalp Hastalıkları Riskine Karşı: Ceviz California Walnut Commission tarafından 11 Mart 2015 tarihinde Mövenpick Hotel İzmir’de düzenlenen etkinlikte, İzmir’li bloggerlara cevizin sağlık ve beslenme avantajlarının anlatıldı ve Mövenpick Hotel Executive Chef’i Murat Yıldız bloggerlarla, ceviz konseptli yemek pişirme çalışması gerçekleştirdi. Cevizin üretimi, dünyada ve Türkiye’deki kullanım alanları ile ilgili olarak bilgiler verilen etkinlikte , cevizin Türk tüketicileri tarafından sağlıklı, besleyici ve keyifli bir atıştırmalık olarak değerlendirildiği anlatıldı. Amerikan Kalp Vakfı tarafından ‘kalp sağlığı üzerine olumlu etkileri’ konusunda sertifikalandırılan ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından kalp krizi riskini azaltabileceği konusunda onay alan ceviz, fonksiyonel bir gıda olarak biliniyor. Cevizin Kalp Hastalıkları ve Alzheimer’a Etkisi Yapılan araştırmalar sonucunda, bir kişinin beslenmesine ceviz dâhil edildiğinde, hâlihazırda kalp hastalığı olanlara fayda sağlanmasının yanı sıra, kalp hastalığı geliştirme riskinin de kayda değer oranda azaldığı gözlemlendi. Advances in Nutrition dergisinin 14 Kasım 2014 tarihli sayısında çıkan bir makalede, Pennsylvania State Üniversitesi, Beslenme Bilimleri Bölümünden Ordinaryüs Profesör Penny Kris-Etherton, ve Jennifer A. Fleming, ceviz ve ceviz yağında bolca bulunan a-Linolenik Asit (ALA) alan kişilerin kalp ve damar hastalıklarına (CVD) yakalanma riskinin azaldığı sonucuna ulaştılar. Journal of Alzheimer’s Disease’de yayınlanan hayvanlar üzerinde yapılan yeni bir araştırmaya göre, ise, ceviz tüketiminin Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmada, başlangıcını geciktirmede, ilerlemesini yavaşlatmada veya Alzheimer hastalığını önlemede olumlu bir etkisi olabilir. New York Eyaleti Gelişimsel Engeller Hakkında Temel Araştırmalar Enstitüsü (IBR), Gelişimsel Nöroloji Laboratuvarı başkanı Prof. Dr. Abha Chauhan önderliğinde yürütülen araştırmada, ceviz açısından zengin bir diyet uygulanan farelerde öğrenme becerilerinde, hafızada, kaygı azaltımında ve motor gelişiminde kayda değer iyileşme görülmüştür.

13 yorum:

Kızsal Şeyler dedi ki...

Ne güzel bir etkinlik olmuş ♥

sihirlimavi dedi ki...

Bebekliğinden beri ceviz yediririm kızıma, çok öenmli bulurum bu besini. Sevgiler...

kolay yemek tarifleri dedi ki...

Özaycım Ceviz çok önemli gerçekten.. eşim özellikle her sabah yemeye özen gösteriyor.. etkinliğe bayıldım keşke buralarda da olsaydı :(

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir etkinlik olmuş. Umarım böyle etkinlikler çoğalır... SEvgiler...

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Ceviz hakikatten çok yararlıbir besin sofralarımızdaeksik etmemek lazı.Sevgler hepinize.Yorumlarınız için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Güzel bir etkinlikti yenileride olur inşallah

Unknown dedi ki...

Güzel bir etkinlikti yenileride olur inşallah

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Evet Dilekcigim cok güzeldi mutfağa gırmemızde cabası..

Begendim Paylastim dedi ki...

Günlük mutlaka bir yada iki tane ceviz tüketirim.Sağlık açısından çok önemli.Harika bir etkinlik olmuş ne güzel.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

California cevizi de bizim cevizimiz de zaten değerli. Çok güzel bir etlinlik olmuş:)

Ada Deniz dedi ki...

Güzel bir etkinlik olmuşa benziyor...Bu aralar eşimde cevizle çok haşır neşir bu kadar çeşidi olduğunu bilmiyordum ben öğreniyorum...

sosyalanneyimcom dedi ki...

Bende sosyal medya da paylaşımlarınızı gördüm zevkli ve güzel oluyor bir sürü blogger arkadaşlarla beraber de olunca.Cevizin önemini de herkes bilmeli bence.

lokumpilavi dedi ki...

Güzel bir etkinlikti ceviz önemli :)