Çarşamba, Aralık 02, 2015

ISPANAKLI LORLU TUZLU KEK

 
Merhabalar bugün bu güzel tuzlu kekimizle sizlerleyim. Kurstakilere yaptım .Hepsi çok beğendiler. Çoçuklarımız için  de güzel bir alternatif. Geçelim mi tarifimize.

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
tuz
1 su bardağı küçük küçük doğranmış ıspanak
1 çay bardağı tuzlu lor
1 çay bardağı dereotu
kalıbı yağlamak için margarin

YAPILIŞI
Tüm malzemelerimizi karıştırıp yağlanmış kek kalıbımıza koyalım.170 derecelik fırında pişirelim. Ben üstüne susam ve çörek otu da koydum. Tuzlularda seviyorum susam ve çörek otu kullanmayı. Sizin de zevkinize kalmış. .

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Lor peynirini çok severim. Keke de çok yakıştığına eminim. Ellerinize sağlık.. Sevgiler...

Kozmetik Psikolojisi dedi ki...

elinize sağlık :)

Kozmetik Psikolojisi dedi ki...

elinize sağlık ıspanaklı böreği çok severim :)

Fincan Teyze dedi ki...

hep aklımdadır ben de yapayım sebzeli bir kek diye ama niyeyse hiç denemedim. Ellerinize sağlık...