Çarşamba, Ekim 21, 2015

TENCEREDE KARNIYARIK

 
Uzun zamandan beri yediklerime dikkat etmeye başladım. Zamanı gelmiş ve geçmişti bile. Zamanla oturan kilolar öyle çabucak gitmezdi tabii ki de .Sabırlı olmalıydım ve yılmamalıydım. Hal böyle olunca sevdiğim lezzetlerde mümkün olduğunca nasıl kalori azaltırım diye düşünmeye başladım. Kendi kendime bir şeyler yapmaya çalıştım.Bu vereceğim karnıyarıkta öyle tariflerimden biri. Umarım sizlerde  yapar ve beğenirsiniz. Tarife geçiyorum hemen.
 
MALZEMELER
6 adet orta boy patlıcan(ben adet olarak düşünüyorum herkese iki adet düşsün mantığıyla)
350 GR kıyma
1 adet soğan
maydanoz
4-5 adet domates
çok az salca
tuz
karabiber
zeytinyağı
 
YAPILIŞI
 
Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı bir şekilde soyup tuzlu suda bekletelim. Fırın tepsisine dizerken ortalarından birer kesik atalım. Ben tepside duruş şekline göre atıyorum kesigi.Fırında yumuşayana kadar pişirelim. Uzerlerine çok az yağ gezdirdim. Diğer tarafta iç harcını hazırlayalım. Yemeklik kesilmiş soğan ve kıymayı kavuralım daha sonra minik minik doğradığımız domateslerimizi de ekleyelim  .Bu aşamada tuzumuzu da ekleyelim. Ocaktan alacağımıza yakın karabiber ve maydonozumuzu  da ekleyip ocağımızın altını kapatalım. Arzu ederseniz kırmızı pul biber de ekleyebilirsiniz hele biraz da acıysa lezzete lezzet katıyor. Patlıcanlarımızı bu arada tenceremize yerleştirelim. İçlerine harcımızı paylaştıralım.  Harcın bulunduğu kaba su koyup patlıcanların üzerine dökelim. Yemegimizi pişmeye bırakalım . Herşey pişmiş olduğundan bir tıkırdatmak yeterli olacaktır pişmesinde. Sonra da afiyetle yiyelim.

21 yorum:

Saadet Uslu dedi ki...

Ben yıllardır karnıyarık için patlıcanları çok az yağ (1-2 kaşık) ile kısık ateşte pişiririm. Hafif oluyor. Dediğin gibi hem sağlık hem kilolar için dikkat etmek lazım..

Özay Tuğral dedi ki...

Ne güzel canım ama bizim buralarda yağda yüzmeli yemek modundaydım.Ama artık herşey değişti.Gelenler zor gidiyor.

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Karnıyarığın kızartması da ayrı bir güzel olur, ama ah şu kilolar değil mi :) Sağlık olsun, biraz kızartma biraz fırında idare edeceğiz artık. Elinize sağlık sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

Özay Tuğral dedi ki...

Cok teşekkürler .Inanın böyle de çok lezzetli oldu .Cok canım çektiğinde kızartmayı bıle yapıyorum fırında :)

Madam Rozika dedi ki...

Yaşasınnn en sevdiğim yemeğin kızartılmadan yapılanını buldum sevinçten ağlıcam :) Ellerinize sağlık

Özay Tuğral dedi ki...

En az kızartması kadar da lezzetli garanti veririm.

Meltem Zengin Ölmez dedi ki...

Karni yarik bizim evdede cok sevilir ellrinize saglik
Bloklara sahip cikalim grubunda gordum blogunuzu takibe aldim banads bekliyorum mutlaka
http://misevimm.blogspot.com.tr/?m=1

çatlakkafe dedi ki...

ellerinize sağlık

Sefa Gencal dedi ki...

Merhabalar, tencerede karnıyarık çok leziz ve iştah açıcı olmuş. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Fatma Göreç dedi ki...

Tencerede. Karnıyarık hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli oluyor, ellerinize sağlık.


GÜLÜMSE YÜZÜME dedi ki...

Patlıcanlıu yemekleri bende sevmeye başladım .Tarif için çok teşekkürler.

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

Karnıyarık sevilmez mi...:) Epey oldu yapmayalı. Tarifiniz çok işime yarayacak. Ellerinize sağlık...

Deneyimli Anne dedi ki...

patlıcanlı yemeklere bayılırım eminim ki bu da çok lezizdir.

Zülal Garipkuş dedi ki...

Merhaba :) Patlıcanin her türlü yemeği güzel olur, mucize bir sebze bana göre. Kizartildiginda ne kadar önlem alsakta haddinden fazla yağ çekiyor. En güzeli sizinde yaptığınız gibi firinlamak. Sağlık her şeyin başı...

Vildanin Mutfagi dedi ki...

Çok hafif olmuştur eminim bende yapıyorum fırında ayrıca dondurucuya da bırakabılıyorum patlıcanı zamanı gelince çıkarıp iç harcını koyarak pişiriyorum. Elinize sağlık..

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Ellerine sağlık Özaycım ben de böyle yapıyorum kızartma olayını bitireli çok oldu artık hepsi fırında:))

Zencefil Tasarım Evi dedi ki...

ben uzun zamandır kızartmadan yapıyorum. Hatta birkeresinde patlıcanları közmatikle közleyerek yaptım. o da inanılmaz lezzetli oldu..

audrey dedi ki...

daha sağlıklı muhtemelen ama kızartmanın lezzeti bambaşka oluyor bence...

nilgün aydın dedi ki...

Akşam eve gidince karniyarik yapıcam. Teşekkürler

Özay Tuğral dedi ki...

Yorumlar için çok teşekkürler arkadaşlar .Sevgiyle kalın.

Aslı'nın Dünyasıı dedi ki...

Elinize sağlık (: