Pazartesi, Mart 19, 2012

NOHUTLU TARHANA ÇORBASI



MALZEMELER
6 tepeleme kaşık tarhana
1 su bardagı haşlanmış nohut
5 yemek kaşıgı zeytinyagı
3 yemek kaşıgı TAT domates rendesi
2tatlı kaşıgı TAT domates salcası
2 çay kaşıgı tuz, karabiber
2 cay kaşıgı pul biber
12-14 bardak et veya tavuk suyu
Yapılışı
Tarhanayı 2 su bardagı ılık su ıle karıştırdık.Diger taraftan yagı hafifce kızdırdıktan sonra üzerine Tat domates rendesini ve Tat salçayı ekledik .Surekli karıştırmaya devam ederken suyla karıştırdıgımız tarhanayı ekledik.Tuz ve karabiberi ekleyip topaklanmaması için karıştırmaya devam ettik.Çorba kaynamaya başlar başlamaz haşlanmış nohutları ilave ettik.Çorbayı kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirip ocaktan aldık.Uzerine tereyagda kızdırılmış kırmızı pul biber gezdirip sıcak sıcak servis yaptık.

Havalar ısındı ama bu corba cok leziz deneyin derim.Ayrıca tat domates rendesi de lezzete lezzet kattı ustelik cok pratık .Miz gibi Izmır havasını hepinize yolluyorum.Sıcacık...



2 yorum:

ozguluntarifleri dedi ki...

cok nefis gorunuyor Ozayim ellerine saglik tarhana corbasini cok severim birde nohutlusu olursa bayilirim:)
kucak dolusu sevgiler.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

öZGULUM TARHANAYI ZATEN COK SEVERİM BOYLESİDE PEK BİR SEVİLDİ...