MALZEMELER
1kg incir
1kilo şeker
yarım limon
tarçın ve karanfil
YAPILIŞI
İncirlerinizi yıkayıp bir bezin üzerinde kurutun. Sonra sapları yukarı gelecek şekilde tencereye dizin ve üzerini kapatacak sekilde şekeri dokun. Bir gece bekletin .Ertesi gün kısık ateşte pişirmeye başlayın. İçine tarçın ve karanfilleride atın.Eger tarçın ve karanfil sevmiyorsanız komayın ama çok ayrı bir lezzet katıyor. Ocaktan almadan önce limonu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. Ister sıcak ister soğuduktan sonra kavanozlara koyup buzdolabında saklayın..
5 yorum:
Ellerine sağlık
güzel değerlendirmişsin ayrıca bu reçeli sanırım sütlü tatlıların üzerinde de sos gibi kullanabiliriz.
Afiyetler olsun........
eline sağlık canım çok iyi etmişsiniz biz hanımlar bir şeyi atmayız
Yıldızcıgım tabiiki kullanabilinir .Ama kaşık kaşık yememek için zor tuttum kendimi
Kardelen Hanımcıgım çok teşekkürler..
Yorum Gönder