Çarşamba, Nisan 09, 2014

ETLİ KİRDE

 
 

Tepekule'de  yaptığımız yemekleri sizlerle paylaşıcam demiştim . Once etli kirde ile başlıyalım. Şık bir sunum ve harika bir lezzet. Bir kere yaparsanız vazgeçemeyeceğiniz lezzetler arasına giriverecek.
MALZEMELER
Dana bonfile 150 gr
kuru soğan 800gr
kapya biber 80 gr
sıvı yağ40 gr
tereyağ10 gr
tuz 1 fiske
öğütülmüş tane karabiber
julyen doğranmış domates 50 gr
kekik, pulbiber, rosmari 1 adet
çeri domates 1 adet
çırpılmış yoğurt

Krep için malzemeler
Un 90 gr
yumurta 1 adet
süt 210 gr
zeytinyağı 10 gr
kapya biber 5 gr
maydonoz bir tutam
1fiske tuz
YAPILIŞI
Öncelikle etleri, soganları ve biberler julyen doğrayıp sıvı yağda pişiriyoruz. Ardından soğanları atıyoruz . Etler ve soğanlar özleşince biberleri ilave ediyoruz en sonda domatesleri atıyoruz.

Krep in yapılışı
Tüm malzemeler bir kap içinde çırpıyoruz. Uygun bir krep tavasında kreplerimizi pişiriyoruz.
SERVİS
Kreplerimizi 1 adet zemin 1 adet orta bir adet üst olarak kesiyoruz. Aralarına hazırladığımız etli malzemeyi koyuyoruz üzerine çırpılmış yoğurt, kızarmış tereyağı ilave ettikten sonra ceri domates ve rosmari ile dekor yapıyoruz. Sonrada afiyetle yiyoruz...

1 yorum:

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Nasıl bir lezzet gerçekten de değil mi Özaycım? EEllerimize sağlık arkadaşım :))