Cumartesi, Temmuz 19, 2014
HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM
Bu lokumlar kahvenin yanında pek bir güzel oldu .Hem pratik hem leziz.
MALZEMELER
3su bardağı süt
8 çorba kaşığı irmik
8 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
4 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
Üzeri İçin
1 kase Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Süt irmik ve şekeri tenceremize ekleyip katı bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Muhallebimiz soğuyunca içine krem şantiyi,hindistan cevizini ve vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz. Ben hamur yoğurur gibi yoğurdum karışımı. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz . Yuvarladıgımız parçaları iyice Hindistan cevizine bulayıp servis tabağımıza alıyoruz.Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapıyoruz..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
16 yorum:
Bomba bisey olmus enfes ellerine saglik
Gece gece acayip canım çekti yaaa :) Ellerine sağlık
Evet tatlı severler için harika kolay yemek tarifleri
Kızsal Şeyler yapımı çok kolay canım..
Çok güzel ellerinize sağlık
Bu lokum şimdi yenmezmi sabah doktora git akşam bunları gör nasıl dayanacağız kolestrol yüksek cıkmış ellerine sağlık arkadaşım harika gözüküyorlar.
Pratik ama lezzetli bir tatlıdır.
Bir zamanlar çok sık yapardım.
Hatırlatmış oldunuz.
Ellerinize sağlık.👍.
Afiyetler olsun.
Sevgilerimle .
çok güzel, hafif atıştırmalıklar... ellerinize sağlık....
gece okudum yazınızı ve fotoğraflara baktım
sanırım sabah ilk işim yapmak olacak
ellerinize sağlık
Kahve yanında sadece bir tane yiyebilsek güzel de Özay'cığım, çok güzel bunlar bir tane yetmez sanki :) Eline sağlık.
Hindistan Cevizini sadece lokumda severim ve kullanırım. Bu tarifi de en kısa zamanda denek isterim.
Ellerinize sağlık
Sevgiler
çok da pratikmiş ellerine sağlık canım
ben bir kere denedim ama,yuvarlamanmadı tariften mi benden mi bilemedim ama,tadı harikaydı elinize sağlık
Evet cok hafif bir tatlı bır taneyle kurtulsak ıyı .Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.
Sevgili Funda oztkn bu tarif tam tutuyor ve rahat yuvarlanıyor muhallebi iyice koyu olacak .
İrmikli tatlılar hem pratik hem de lezzetli oluyor, ben seviyorum. Ellerine sağlık
Yorum Gönder