Merhabalar hafta sonuna girmeden bir enginarlı tarifimle daha karşınızdayım. Bizim evde dediğim gibi nasıl yaparsam yapayım enginar bizimkilerin kabulü.Bu renkli bir enginar tarifi. Salçası bol. Enginar ayıklarken bir taraftan ayıklıyorum bir taraftan da taze taze yemeye bayılıyorum. Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle. Havalar iyice güzelleşti tam gezmelik. Geçelim mi tarifimize.
MALZEMELER
5 adet enginar
1 adet patates(evde küçük çocuk varsa daha çok ta koyabilirsiniz)
2 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
tuz
zeytinyağı
YAPILIŞI
Önce enginarlarımızı ayıklıyoruz. Minik minik parçalara bölüyoruz .Saplarını da iyice kılçıklardan ayırdıktan sonra ,onları da minik minik kesiyoruz. Havuçlarımızı ve patateslerimizi de ayıklayıp minik minik doğruyoruz. Hepsini bir güzel yıkadıktan sonra kenara koyuyoruz. Tenceremizi ocağa alıp yağımızı tencereye koyuyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanları tenceremize ilave ediyoruz. Salçamızı da koyduktan sırayla diğer malzemelerimizi ilave ederiz. Hepsini iyice kavuruyoruz. Bayağı döndüre döndüre bir pişiriyoruz. En son iyice kavrulduktan sonra suyumuzu ilave edip pişmeye bırakalım. Sonra da afiyetle yiyelim.
20 yorum:
enginar bize uzak kaldı biraz:)) fakat yemeğiilgimi çekti doğrusu. Kayınvalidem yetiştiyor hemen kendisine eiletiyorum teşekkürler.
Ellerinize sağlık enginarı çok severim. Güzel olduğu belli oluyor.
AÇıkcası enginar ı hiççç denemedim... yaşım 28 :) acaba denesem sever miyim
Nursevın Hanımcıgım kayınvaideniz kendi de yetiştiriyorsa oh mis bahçeden ocağa tadına doyulmaz.
Birgül Hanım yorumunuz için çok teşekkürler.
Ekrem Bey çok şey kaçırdınız derim.Bence mutlaka denemelisiniz.
Ellerinize sağlık enginar güzel yemek çok severim ben...
nefisss nefisss hem de çokkk:))
ellerine sağlık canım.
Şu reklam sayfası yorum için tıkladığımızda çıkıyor canım üst üste 2 sayfa şeklin de kapatları tıklayınca ancak sıra geliyor yoruma.
Allahım bir sevmediğim lezzet enginar ikincisi de kereviz.. sanırım bu iyi bir tarif.. denmek lazım.. ellerinize sağlık..
genelde zeytinyağlı pişiririm ama bir de bu usul denemeli, eline sağlık.
Çoğu kişinin sevmediği hatta hiç denemediği bir lezzet enginar (Ben de dahil) ancak çok sağlıklı olduğundan tüketmek gerek
ellerinize sağlık
Özay'cım ellerine sağlık türlü yemek olmuş..Ben geneli garnitürlü yapardım yengemde baklalı yemeğini yedim çok beğendim..Faydaları saymakla bitmezde nedense çok nadir giriyor mutfaklarımıza.
Harika bir sebze yemeği. Ellerinize sağlık..:)
çok güzel olmuş ellerinize sağlık...
Enginarı sadece kendim için alıyorum ve yapıyorum. Yemeğiniz çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık Sevgiler
Egeli Değilim ama enginar benim vazgeçilmezim. Ellerinize sağlık
Enginarı her türlü yerim kaçırmam:) ellerine sağlık canım...
ellerinize sağlık..sevgiler..
Ellerine saglik.. Cok seviyorum birde pahali olmasa..
Yorum Gönder