Çarşamba, Kasım 11, 2015

SEMİZ OTLU KISIR

 
Merhabalar ,bugün de kısırımızla karşınızdayım.
Ben bugünlerde biraz yediklerime dikkat etmeye başladım .O yüzden sevdiğim lezzetleri kendimin yiyeceği biçimde yapmayı deniyorum. Kısırımız da bulgur az yeşillik bol şekilde .Üstelik semiz otlu yaptım. Yapılışı basit ve oldukça doyurucu ve lezzetli oldu. Geçelim mi tarife..

MALZEMELER
1bardak ince bulgur
semiz otu
ı adet salatalık
bir kaç dal maydanoz
kırmızı pul biber
limon
çok az zeytin yağı

YAPILIŞI
Öncelikle kısırımız  sıcak suyla kabartılır. Yaklaşık bir bardak su yeterli olacaktır. Kısırımız kabartılırken biz diğer tarafta yeşilliklerimizi doğrarız. Ben semiz otlarımızı çok minik minik kesmedim. Kabaran bulgurumuza yeşilliklerimiz eklenir. Daha sonra tuz,.pul biberimizi de ilave  edip  limon ve zeytin yağımızı da  koyup s yeme işlemine geçebiliriz. Afiyetler olsun.

6 yorum:

*mehtap dedi ki...

bende bu aralar yediklerine dikkat edenler grubundayım, kısıra da dayanamam.Semizotuyla hiç denemedim, ilk fırsatta yapıcam, eline sağlık Akdeniz Akşamları..

Unknown dedi ki...

Merhabalar, semiz otunu çok severim. Kısırın içine kimbilir ne yakışmıştır. Ellerinize sağlık. En kısa sürede deneyeceğim.

Saygılar.

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Eline sağlık nefis görünüyor :))))

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık.. Çok güzel bir fikir.. Semiz otu zaten sağlıklı.. Bir de kısırla birleşince ne güzel olmuştur... Sevgiler..

Ada Deniz dedi ki...

Kısırda semizotunu denememiştim hiç, ilk yaptığımda deneyeceğim:))

Fulya Süzen dedi ki...

Selamlar,
Semizotu salatasını ben de çok severim. Ama bulgurlu kısır şeklinde denememiştim. Elinize sağlık.
Bu arada, kısır ya da bulgurun ne çok çeşidi var ve çok da hoş sunumlu leziz oluyor. Hatta ben im son yayınlarımdan bir iki tanesi buna benzer salatalar...
Çok isterim ve sevinirim beni de takip eder ve sayfamı ziyaret ederseniz, keyifli bir çok paylaşımımız olsun dilerim...
fulyapimlezzetler.blogsspot.com