Cuma, Haziran 08, 2007

HOSGELDIN AYBIKE NAM-I DIGER TURK LOKUMU:-)))

Yazıma oncelıkle Aybıke'cığimle olan gunden bahsederek başlamak ıstıyorum .Ogun sabah sabah Hulya'nın kapısındaydım.Hulya'cığım bıze cok guzel bır kahvaltı sofrası hazırlamış.Bu arada Aydanla ikisi kepekli gevrekleri eksık etmemişler.Çok uzun bır kahvaltıdan sonra salona oturmaya geçtık.Hulya ile Aybıkenin bırbırlerıne anlatacak cok seyleri vardı tabii kı.Bırbırlerıne doyamadılar ogun.Daha cok resım var Hulyama verıcem o slıde show olarak yayınlasın.Aybıkeciğim vallahı gorunce daha cok özledık seni.Bu arada o kayısılar ne dıye sorarsanız Urladakı bahcemden.İleriki gunlerde dıger meyve ağaçlarınıda yayınlarım.Gelelim bugunku tarıfe ,bugun rus salatasının tarifini vereceğim.Gerçi ben ogun herşeyi hazırdan yapmıştım ama genellikle mayonezini bıle ben yapıyorum.Daha sağlıklı oluyo.
RUS SALATASI:


  • MALZEMELER

  • 4 yumurta sarısı

  • 2su bardağı sıvı yağ

  • lımon

  • YAPILIŞI

  • Yumurtayı ıyıce karışıncaya kadar cırp


  • Damla damla yağı damlatve cırpmaya devam et


  • muhallebi kıvamına gelınce bırkaç damla lımon damlat bıraz daha karıştırıp bırak.

  • ıcınebezelye,havuç patetes(mınık mınık kesılıp haşla)salatalık turşusu ekle(zevke gore başka turşularda eklenır ayrıca mayoneze bıraz yoğurt karıştırabılırsınız yazın daha hafif olur.)

17 yorum:

HULYA dedi ki...

Ablacığım,
Rus salatası gerçekten de çok hafif olmuştu öyle ki bana pek kalmamıştı:-)Aybike ve sen çok güzel çıkmışsınız ama kendimi pek beğenmedim.Diğer resimler nasıl çıkmış merak ediyorum.En kısa zamanda sana geleyim de slide show yapalım.Sevgiler.İyi bir hafta sonu diliyorum

ebrulitatlar dedi ki...

Özay'cım altın kızlar gibisiniz maşallah bu ne güzellik böyle,çok güzel bir gün geçirmişsiniz valla özendim doğrusu, rus salatası ve kayısılarda nefis, ne güzel yenir dalından kopararak, ellerine sağlık, sevgiler, iyi haftasonları..

http://ebrulitatlar.blogspot.com

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Hulya'cığım nıye cırkın cıktım dıyorsunkardeşim?Hepsı guzel cıktı gelde slıde showu yap .optum canım..

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Ebru'cuğum vallahi cok guzel buldun .Guzel bır hafta sonu dılıyorum .SEVGİLERİMLE

Leziz Sofralar dedi ki...

Ozaycim ellerine saglik bende esimde cok severiz rus salatasini onun icin her zaman yaparim,mayonezin tarifini verirsen bende yapmak istiyorum canim sevgiler iyi pazarlar...

Selcen Şenocak dedi ki...

Resimden güzel ve özlem dolu bir gün geçirdiğiniz anlaşılıyor en kısa zamanda tekrar görüşürsünüz inşallah. Kayısılar da rus salatası da çok güzel ellerine sağlık sevgilerimle iyi pazarlar...

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Seval'ciğim mayonezin tarifini verdim canım başına rus salatası diye yazdım ama mayonezi verdim mayonezin tutması için onemli olan yumurtalar çok ıyı çırpılacak ve yağ damla damla damlatılacak.Şimdiden afiyet olsun ,iyi pazarlar canım.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Almula'cığım çok teşekkurler canım .İyi pazarlar dılıyorum

Tuba dedi ki...

Ne mutlu size, ne guzel bir gun gecirdiniz. Ben de gelisimi dort gozle bekliyorum valla. Ama Ozay'cigim ne yazik ki Izmir'e gelemiyorum. Insallah baska sefere ben de gelirim, tanisirim, iki harika kardesle. Cok sevgilerimi gonderiyorum.

Adsız dedi ki...

Canım Özay, ne güzel bir gün geçirmişsiniz. Ebrunun dediğine katılıyorum inci gibi sıralanmışsınız :)

Aybikeyi de özledim dönsün artık bloguna :))

Sıcacık sevgilerimi gönderiyorum memlektinizden :)

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Tuba'cığım bı dahakı sefere inşallah buralarada yolun duşer senınle tanışmak buyuk mutluluk verır her ıkımızede.K UCAK DOLUSU SEVGILER

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım Z ERRIN'CİĞİM HAKIKATTEN ÇOK GUZEL BIR GUNDU HIÇ BITMESİN İSTEDIK.AYBIKECIĞİM SANIRIM TEMMUZA KADAR BURALARDA.KUCAK DOLUSU SEVGILERIMI GONDERIYORUM.

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Özay çok güzel duruyor rus salatası bende evde hazırlanan mayonez olduğunda yiyebiliriyorum ancak diğer mayonezler ağır geliyor . Kayısılarda harika görünüyor.
Dostluğunuz daim olsun. Sevgiler..

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Sevgili Selda'cığım guzel dıleklerin için teşekkurler kayısıları yemeye bekleriz.Sevgiler..

külkedisi dedi ki...

Valla Özay canımı çektirdin ne kadar güzel gözüküyor bu rus salatası ama yaz geldi kilo vermek lazım güzelim...

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Aydan'cığım bu kılo sorunu nedenıyle yapılanları yıyemıyorum canım.

Adsız dedi ki...

hanimlar hepiniz cok guzel cikmissiniz dostlugunuz daim olsun bende izmire bu yil gelmek isterdim cok ama kismet deyilmis gecen yil bayagi gezdik bu yil acisini cikarttiyorsuz gecen yil gezmedigimiz yer kalmadi.yalavo, izmir, cesme, urla,eski foca, yeni foca, candarli, bodrum datca,kus adasi,antalya denizli, baska kalamdi sanirim sayicak oo birde muglada kaldik vayve bayagi gezmisiz haa birde fethiye ve kocek,kas ta kaldik..
bukadar yer gezdik gecen yil bu yilda evden cikamadik ee bayagi tuzlu geldi bize bir aylik araba kiraladik ama bu sefer gidersem artik oyle araba kiralama vede gezmem bir ev tutucam balikli ovada yazlik bir ay orada kalicam :) belki geldigimde silerlede tanisma firsatim olur..