Çarşamba, Haziran 20, 2007

SOSLU PATLICAN

k

Kızım burdayken değişik tatlar denemek istiyorum .O yuzden devamlı bırşeyler karıştırıyorum bırde benim oğlana patlıcan sevdırme yolunu arıyorum.Kesınlıkle patlıcan yemiyordu ta ki bu tarifi yapana dek.Bu tarifi Emine Bederin tariflerinden uyguladım.Bizim evde lezzeti pek sevildi bıde artık sık sık yapmam onerildi bakalım sizler sevecek misiniz?Birde bızde bı adet vardır bır şey sevildi mi sık sık yapılır .


  1. MALZEMELER

  2. 150gr kıyma(ben kıyma yerine cok kucuk kesilmiş kuşbaşı kullandım)

  3. 1kg patlıcan

  4. 2adetsoğan


  5. 1/2 çay bardağısıvıyağ

  6. 4-5 sıvri biber

  7. 5-6 diş sarmısak

  8. 2 adetdomates

  9. 1.5su bardağı süt

  10. 3yumurta

  11. 5 çorba kaşığı tepeleme un

  12. 1/2paket kabartma tozu, bır tutam tuz

  13. 100gr kaşar peynır

YAPILIŞI


Patlıcanlarıalaca soyup yuvarlakhalınde dılımleyelım ve10dk tuzlu suda bekletelim.Daha sonra onlü arkalı hafıfce kızartalım.Soğanları piyazlık doğrayalım.Soğanı,kıymayı yağda hafifçe pembeleştirelim.Sivri biber ve sarmısaklarıekleyelim.Domatesleri küçük küçük küp doğrayıp ekleyelim.Tuzunu ayarlayalım.3dkl daha kavurup tavayı ateşten alalım.Fırın kabını hafıfçe yağlayalım.Patlıcanları bır sıra halinde dizelım uzerine soğanlı malzemeyı yayalım.Bir kapta sütü, yumurtaları,unu k.t.ve tuzu karıştıralım.Patlıcanların üzerine bu karışımı gezdirelim.Kaşar rendesini uzerine serpelim.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanların uzerindekı malzeme hafifçe renk değiştırene kadar pişirelim.


4 yorum:

Adsız dedi ki...

Özay'cım patlıcan ve tavuk nefis görünüyor, tam yaz yemekleri, ellerine sağlık, sevgiler..

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Teşekkurler canım .Bendende sana kucak dolusu sevgiler..

Leziz Sofralar dedi ki...

OZAYCIM ELLERINE SAGLIK CANIM PATLICANI BU SEKLIYLE BENDE COK BEGENDIM YAZ GÜNLERINEDE COK HAFIF BIR ÖYÜN OLUR MUTLAKA DENEYECEGIM, SEVGILER...

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Seval'ciğim denersen memnun kalırsın .Bızler cok beğendık.Sevgiler canım....