Cumartesi, Nisan 14, 2012

NISASTALI KURABIYE

Annemlerle bir aydır bırlıkteydık ama ne yazık kı gıttıler.Guzel seylere cok cabuk alışıyor insan.Geleceklerinde mutluluk ruzgarları eserken bende ,simdilerde hüzün kapladı heryanımı.Gurbetligin cok zor oldugundan bahsetmişmiş miydim daha önce.Hayatımın ta cocukluk donemlerimden itibaren hep birilerine hasret geçti bu ömrum.Çocukken büyüyup tum sevdiklerimi bir araya toplama planları kurar ve bu gerçekleşecekmiş gibi sevinir dururdum.Ama gel gör ki herkesi yanına toplamayı düşünen ben, kendim başka yerlerde yaşamı sürdürmeye başlamışım.Hayatta yaşadıklarımız bazen isteklerimiz dogrultusunda gelişmiyor ne yazık ki. Evlenip buralara geldigimdede birilerinin ben akşama annemlere yemege gidecegim demesini nasıl kıskanırdım bilemezsiniz.Benim annemlerde oyle yakın olsa ne olurdu sanki bende canım cektıgınde bir kahveye bir yemege gidebilseydim.Hep sevdiklerimiz etrafımızda olsa ne olurdu sanki?Ama olmuyor ...Yemek tarifi verecekken bunlarda ne diye sormayın.Dedim ya yeni gitti annecigimle babacıgım.Birazcık hüznumu paylaşmak istedim...Tamam tamam lafı daha uzatmadan bir kurabiye tarifi vereyim sizlere.
MALZEMELER
2yumurta
1paket margarin(oda sıcaklıgında)
1 su bardagı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 bardak nişasta
1 bardak un
YAPILIŞI
Margarin yumurta ve şekeri iyice yogur.Daha sonra diger malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde et.Hamurdan parcalar koparıp yuvarlak sekiller vererek yaglanmış tepsiye diz.170derecelik fırında pişir..

6 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık.Mutlu hafta sonları:)

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık canım ağızda erir gider bu kurabiyeler
sevgiler

Unknown dedi ki...

Allah kavuştursun canım. ben de üzülüyorum böyle gittiklerinde. onlardan uzak olmak zor geliyor. her neyse bukadar hüzün yeter. kurabiyen nefis görünüyor eline koluna sağlık. sevgiler

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Özay'cım seninkiler uzak benim anacımsa hiç dönülmeyecek yerlerde.Haline şükret canım.Yılda birkaç kez de olsa görebiliyorsun.Ben 30 yaşımda annesiz kaldım.Üstelik ailesini hiç görememişler var.Eh bu kadar kötü haberden sonra sanırım kendini daha iyi hissedersin :)))

bırtutamkekik dedi ki...

sağlıkla kavuşun sevdiklerinize...
kurabiyeler enfess...
faworimdir kendileri:)
çok sevilirr bizim ewde..
ellerine sağlıkk canımm..
mutlu haftalar...:)

kış güneşi dedi ki...

Allah kavuştursun hayatta olsunlarda birdaha gelirler