Perşembe, Kasım 08, 2012

ISLAK KEK

Aman Allahım bu ne soguk diyerek yazıma başlıyorum.Birden giriverdik kabanların içine.Boyle havalarda çayı demleyip geçivereceksin televizyonun başına.Çay tek başına aglayıverir .Sanırım bu guzel ıslak kekimizi gorunce hemencik susacaktır.Geçelim tarifimize..

MALZEMELER


  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

  • Sosu için:
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao

YAPILIŞI
  1. Oda ısısındaki yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.
  2. Sıvıyağ ve sütü ilave edip biraz daha karıştırın.
  3. Unu kuru malzemelerle eleyip karışıma ilave edin ve karışana kadar çırpın.
  4. Isıtılmış 165C fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin.
  5. Sos malzemelerini orta boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtın.
  6. Fırında çıkan keke 3-4 dakika  sosu dokun.Uzerini pudra şekeri veya hindistan ceviziylede süsleyebilirsiniz..

4 yorum:

Unknown dedi ki...

kek ve çay ayrılmaz ikili hayatım. tabii ki birlikteliklerini bozmamak lazım :) sevgiyle kal...

Unknown dedi ki...

ÖZAY ABLA BU KEKİ GÖRÜNCE SADECE ÇAY DEĞİL BEN DE SUSARDIM :)

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Sevgili Aicha Dalgıc blogunuz davetli mi acaba zıyaret edemedim sevgiler..

HULYA dedi ki...

Islak kek günün her saatinde yiyebilirim.ellerine sağlık ablacığım nefis görünüyor:))