Salı, Kasım 19, 2013

MEYVENİN EN LEZZETLİ REÇEL HALİ RİGONİ DI ASIAGO İLE HAYATIMIZD​A


Rigoni Ailesi'nin hikayesi 1920 yıllarda büyükanne Elisa'nın çocuklarına, torunlarına ve sevdiklerine büyük bir aşkla leziz reçeller yapmasıyla başladı. Halen aynı aile hiç ayrılmadıkları Asiago'nun yüksek tepelerinde, dağlar ve vadiler içerisinde büyük bir aşkla aşkın en lezzetli reçel halini üreterek dünyayla paylaşmaktadır.

MEYVENİN EN LEZZETLİ HALİ RİGONİ DI ASIAGO İLE HAYATIMIZDA

Dalından henüz koparılmış kadar lezzetli yüzde yüz meyvenin sadece meyvesinden üretilen organik sertifikalı Rigoni di Asiago'nun Fior di Frutta reçelleri Ekofit güvencesi ile sofralarımıza geldi…

Rigoni di Asiago'nun Fior di Frutta reçellerinin 250 gramlık kavanozlarında toplam 1,5 kg organik meyve ve tatlandırmak içinde 1,4 kg elma bulunuyor. Fior di Frutta, İtalyanca'da sözlük anlamı meyvelerin çiçeği anlamına gelse de "en iyisinin en iyisi" demektir.

Rigoni Ailesi'nin hikayesi 1920 yıllarda büyükanne Elisa'nın çocuklarına, torunlarına ve sevdiklerine büyük bir aşkla leziz reçeller yapmasıyla başladı. Halen aynı aile hiç ayrılmadıkları Asiago'nun yüksek tepelerinde, dağlar ve vadiler içerisinde büyük bir aşkla aşkın en lezzetli reçel halini üreterek dünyayla paylaşmaktadır.

İtalya'nın 7 yıldır üstü üste Pazar lideri olan (Nielsen ) Rigano di Asiago 1992 yılından beri İtalya'nın ilk organik tarım üreticileri arasında yer almaktadır. Fiordifrutta reçel üretim tekniği Rigoni ailesi tarafından geliştirilip patenti alınmış çok özel bir tekniktir. Yıllar süren araştırmalar sonucunda keşfedilen düşük ısı pişirme tekniği ile üretimde kullanılan organik meyvelerin vitamin ve mineral değeri, koku ve aroması korunmaktadır. Tatlandırma işlemi organik elma suyu ile yapılır. Şeker yerine elma suyu kullanıldığı için benzeri reçel ve marmelatlardan çok daha az şeker içerir.Kayısı, çilek ve dağ çilekleri, kırmızı orman meyveleri ve yaban mersini çeşitlerine yakında yeni reçel çeşitleri de eklenecektir. Ürünler %100 organik sertifikalıdır.

YENILIKÇI VE ORGANIK ÜRETIMIN AVANTAJLARI:

_ÇÜNKÜ ÇOK LEZZETLI : _ Sadece ve sadece en taze organik meyvelerden gelen taze ve yoğun lezzetin,doğal tatlandırıcı elma suyu ile birleşimindeki tam lezzet ve olağanüstü aromaya sahiptir. Patentli pişirme metodundan dolayı aroma, lezzet, vitamin kaybı yoktur. Renklendirici ve koruyucu maddeler içermez.

_ÇÜNKÜ ÇOK SAĞLIKLI_: Düşük- Sıcaklık ile pişirme teknolojisi yaratıldı; ve bu sayede tüm besini korumakta, aroma kaybı olmamakta ve meyvedeki lifleri bolca kalmaktadır. Normal reçel-marmelat yapma yöntemlerinde yüksek ısı doğadan gelen faydalara zarar vermektedir. 250 gr kavanoza tam 1,5 kilo meyve sığdırıyoruz ve de şeker yerine 1,4 kg elma kullanıyoruz.

Fior di frutta ürünleri diğer reçel veya marmelatlara göre ortalama da % 50 daha düşük GI (glisemik indeks) içerir. Bunun sebebi Fiordifrutta ürünlerinin ortalama %30 daha az şeker içermesi ve aynı zamanda yüksek meyve lifi içermesidir. Diğer reçellerden ortalama 5 kat fazla meyve içerir. Doğal olarak glutensizdir.
EKOFIT HAKKINDA :


Ekofit Organik Ürünler, lezzetli premium ürünleri sertifikalı organik güvencesiyle tüketicilerle buluşturmak amacıyla 2009 yılında Yüksek Gıda Mühendisi Ferda Oran tarafından kurulmuştur. Bünyesinde Simon Levelt, Rigoni di Asiago'nun Fior di Frutta ve Nocciolatta markaları, Le Pain des Fleurs ürünlerinin Türkiye temsilciliği ve dağıtımını yapmaktadır.
 
     Reçelin en güzel hali bence ekmeğe sürüp yemek ne dersiniz.Bu güzel urunler elime ulaşınca hemen ekmeğimize sürüp yedik bizim çocuklarla.Hakikatten çok nefis üstelik organik olmasını bilmek insanin rahatlıkla alıp yemesini sağlıyor .Tamamen annelerimizin reçelleri gibi.Rahatlıkla alıp tüketebileceğimizi düşünüyorum.Üstelik biz hanımların rahatlıkla tüketebileceğimiz reçeller çikolatalar.Ee bu yaşa gelipte hala bir çikolatası delisi olanlarada çikolataları önerilir.Ben şimdilik çikolata ve reçeli denedim ama en kısa zamanda kahvesini denemeliyim e gozunu kahve ıle açan biri olarak denememem düşünülmez değil mi .Daha fazla bilgi almak isterseniz tık tık lütfen..

Hiç yorum yok: