Salı, Aralık 24, 2013

#YEMEKFIRTINASI#NOHUTLU TARHANA ÇORBASI

17. gün: Kış mevsimi hastalık mevsimi, şifa niyetine yaptığınız çorba tarifiniz bu sefer tüm hastalar için gelsin. :)) MALZEMELER
6 tepeleme kaşık tarhana
1 su bardagı haşlanmış nohut
5 yemek kaşıgı zeytinyagı
3 yemek kaşıgı TAT domates rendesi
2tatlı kaşıgı TAT domates salcası
2 çay kaşıgı tuz, karabiber
2 cay kaşıgı pul biber
12-14 bardak et veya tavuk suyu
Yapılışı
Tarhanayı 2 su bardagı ılık su ıle karıştırdık. Diger taraftan yagı  hafifce kızdırdıktan sonra üzerine Tat domates rendesini ve Tat salçayı ekledik .Surekli karıştırmaya devam ederken suyla karıştırdıgımız tarhanayı ekledik. Tuz ve karabiberi ekleyip topaklanmaması için karıştırmaya devam ettik. Çorba kaynamaya başlar başlamaz haşlanmış nohutları ilave ettik. Çorbayı kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirip ocaktan aldık. Uzerine  tereyagda kızdırılmış kırmızı pul biber gezdirip sıcak sıcak servis yaptık.

1 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))