Cumartesi, Mayıs 23, 2015

TUZLU KEK


Bu günlerde burayı ıhmal ettiğim doğrudur ama sebebini yazınca hak vereceksiniz diye düşünüyorum. İki hafta oldu yavru kedi besliyorum. Komşular onu bütün gece ağlarken bulmuşlar .Onlarda iki tane kopek olduğundan ben kıyamadım aldım.  Sokakta yaşama sansı olmazdı. Ikı saatte bir biberonla besliyorum. O kadar minicik bir o kadar da tatlı bir şey. Evden çok uzağa gidemiyorum o derece. Dumanım akıllı oğlum da ona çok iyi davranıyor. Hal böyle olunca zamanımın çoğu  fıstıkla geçiyor. Adı da ağzımda böyle çıkınca fıstık olsun dedik. Neyse halimi arz ettikten sonra tuzlu kekimizin tarifine geçelim.

MALZEMELER
1su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 kase beyaz peynir(minik minik doğranacak)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet maydonoz, dereotu(ince kıyılmış)
1 çay kaşığı nane (kuru)
1\2 çay kaşığı karabiber
kalıbı yağlamak için margarin.
2 yemek kaşığı susam

YAPILIŞI
Malzemelerimizi karıştıralım. En son peynirlerimizi ilave edelim .Peynirlerimizin dağılmaması için büyük kaşıkla karıştıralım. Yağlanmış tepsimizın dibine susamları yayıp hamuruzu dökelim. Eşit şekilde dağılmasına dikkat edelim. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim. Tuzlu kekimizi soğuduktan sonra kalıbımızdan çıkarıp servis yapalım.

16 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Canım kediyi evde bakacaksanız düşünüm bir kez daha düşünün ilk zamanlar güzel sevimli ama sonra bakması zor ve sorumluluk gerektiriyor bu küçük bir dost tavsiyesi.Kek harika görünüyor ellerinize sağlık arkadaşım sevgiler

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Sevgili Güloanne Mutfakta benim evde besledigim bir kedim var zaten .Aldıgımda 45 günlüktü şimdi 8 yaşında.Çok sorumluluk isteyen bir iş.Bu yavruyu ayaklarında durana kadar bakıp daha sonra bahçede yuva yapıp orda bakacam.Evdeki kedimin de üzülmesini istemem.Ama o kadar minik ki onu oyle savunmasız sokaklarda bırakamasdım.Sevgiler.

nergis mevsimi dedi ki...

Benim iyi yürekli arkadaşım, bir kedin daha mı oldu :) ama sen ona da yetersin.Kekin de çok güzel tam kahvaltılık, ellerine sağlık.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Evet nergizcigim aynen bir bebek gorsen .Tesekkurler guzel yorumlarin icin arkadasim

Unknown dedi ki...

Bir canlıya bakmanın manevi doyumu ne güzel...Kutlarım.. Tuzlu keki de hiç denemedim.. Ama denemek isterim. Ellerinize sağlık...

Kozmetik Psikolojisi dedi ki...

çok lezzetli gözüküyor ben de deneyeceğim en kısa zamanda :)

audrey dedi ki...

Ay ne güzel bir kediniz daha olmuş beni de bıraksalar bütün kedileri alacağım o derece :)) kek nefis görünüyot bu arada tabi :)

Adsız dedi ki...

Tatlisi bitti tuzlusu kaldi :) ahh ben de becerebilsem! Bravo size...

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Ellerine sağlık canım afiyetler olsun da kek şimdi ikinci planda kaldı bana:))

Koruyucu anne mi oldunn sen kıyamam ahh bilirim o hallerini BADEM de o kadarcık tı ailemize katıldığında 10 dk. da üç beş damlacık süt içerdi (Özayım bu arada sütünü sulandırıp veriyorsun demi ağır gelir sonra)
kocaman güzel kalbine binlerce öpücük yolladım:)

Unknown dedi ki...

Satırlarınızın başındaki hayvansever yaklaşımlarınız için tebrik ederim sizi... Tarif için de teşekkürler,elinize sağlık...

çatlakkafe dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

Hamarat Ablam dedi ki...

Ellerinize sağlık,bende uzun zamandır yapmıyordum postunuzu görünce aklıma geldi.En kısa zamanda bende yapacağım.

Ada Deniz dedi ki...

Miniklerle kolay gelsin, zordur şimdi....

Kızsal Şeyler dedi ki...

Ben tatlı kekleri daha çok seviyorum ya tuzlu keklerle yıldızım barışmadı. Ellerine sağlık

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Yorumlar için teşekkürler.Her balkonum anne ve yavrular var .Bu annesız yavrum onu da himayeme aldım.Çok seviyorum napayım. Haticecıgım sulandırıyorum canım. Veteriner bıkmıştır benden .Devamlı da araştırıyorum.Ilk günler kalkıp kalkıp kontrol edıyordum sorma.Zor ama cok zevklı.

İnci Çelik dedi ki...

Hiç tuzlu kek yemedim ve denemedim. Ama genellikle tuzlu şeyleri daha çok severim. Bu tarifi de deneyeceğim.