MALZEMELER
4 levrek
6 kokteyl domates
10 yeşil biber
2 paket lavaş
roka
tuz,kekik,pul biber,sıvıyağ,kırmızı sogan
GARNİTUR
Alabaş
turp
kıvırcık
YAPILIŞI
Balıklar temizlenip kızgın yağda kızartılır.Balıklar dograma tahtasına alınıp derileri temizlenir.Biber vedomatesler ince bir sekılde dogranır.Tavada kızartılırlar daha sonra ince ince dogradıgımızbalık eklenır.Baharatlarıda ekleyıp kavurma işlemine devam edilir.Kırmızı sogan ve rokada dograyıp dıger tarafta karıştırılır.Lavaşların içine balık kokoreçler konur.Karıştırdıgımız kırmızı sogan ve rokada içine koyulup lavaşı sarıyoruz.Arzuya gore servıs tabagına aldıgımız kokoreç kıvırcık ,turpve alabaşla servis yapıyoruz.
Afiyet bal şeker olsun.Cok guzel bir hafta sonu diliyorum...
6 yorum:
Balık kokoreç gerçekten nefis olur:)
Ellerine sağlık canım
Sana bir de benim yaptığım bu tarifi öneririm. Sarımsaklı çok güzel oluyor...
http://lezzetibol.com/deniz-urunleri/balik-kokorec.html
Sevgiler
Baliginda kokereç gibi yapildigini ve bu sekilde yendigi bilmiyordum. Degisik bir lezet olmali.
Ellerine sağlık Özay'cım.Benimkiler et,balık,tavuk yemediklerinden böyle değişik lezzetlere kapalıyız.Sizlerde görünce imreniyorum.Ailecek sevince ne güzel oluyor.Onları mutlu görmek en güzel an oluyor değil mi canım ?
Normal kokoreç ben de yemem ama balık kokoreçe bayılırım. Çok güzel, ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
Bol baharatlı ve balıklı; hem leziz hem sağlıklı daha ne olsun:). Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle:).
aslı
enteresan bir tarifmiş,ellerinize sağlık bende en kısa zamanda deneyeceğim..
Yorum Gönder