1tavuk
1 adet sogan
2 adet havuç
2adet pırasa
maydanoz
1diş sarmısak
1 çorba kaşıgı TAT domates salça
1 kuçuk paket TAT dogranmış domates
sıvı yag
tuz karabiber
YAPILIŞI
Tavuk cok buyuk olmayan parçalara ayrılır.Bir tencerenin içine2 corba kaşıgı sıvıyağ ve 2 corba kasıgı tereyag koy.Tavukları bu yagda evire cevire kızartın.Tuz ve karabiberi ekle.Daha sonra kucuk kucuk kesilmiş sogan ve sarmısagı ekle ve tavuklarla bırlıkte pembeleşinceye kadar pişir.İçine halka halka dogranmış pırasa ve havuçları ekle.Biraz piştikten sonra içine TAT dogranmış domatesi ve suda eritilmiş TAT salçayı ekle.Tuzunu ılave et ve sebzeler yumuşayana kadar pişir.Cok az su ılave edin çunku Tat dogranmış domates yeterli gelecektir pişmesinde.Servis yaparken uzerine maydanoz serpiştirin.
4 yorum:
Elinize sağlık çok güzel bir yemek olmuş sevgiler...
Özay'ımmmmmmm ellerine sağlık canımm :)))
Sevgiler,
Evren
ellerine sağlık canım
bu tabagi alabilirmiyimmmmmm????
Yorum Gönder