Perşembe, Eylül 13, 2012

SAMAN PATATES YATAGINDA KORILI TAVUK

Bugun yayınlaycagım yemegi biz çok sevdık.Tvde bır lokantanın ahçısı tarif verıyordu .O kırmızı etle yaptı bende kendım tavuk etıyle denedım . Kendi kafama gorede sos yaptım.Yaptıgım soslada tavuklar pişince degmeyin lezzetine .Evdeki çok bilmiş gurmemden hımmm hımm  çok lezziz diye  seslerde yukselince bende çok mutlu oldum.Aslında en çok saman patates için bu yemegi yapmak ıstedım e kim sevmez ki çıtır patatesi dimi ama?Geçelim tarifimize
MALZEMELER
4-5 patates
2 buyuk parça tavuk gogsu
1 cay kasıgı kori tuz karabiber
1 bardak süt
yarım bardak zeytin yagı
sulemek için yeşil ,kırmızı biber ,
birkaç domates
Yogurt
sarmısak
kırmızı pul biber
tereyag(2 yemek kasıgı)
YAPILIŞI

Tavuk gogsu uzun uzun kesilip bır kaba konur .Ustune süt,yag ve baharatlar dokulur.Bır saate yakın bu sosta bekletilir.Daha sonra sosla bırlıkte tavaya alınıp bu sosta pişirilir.Süt iyice kendini cekıpte bırazda yagıyla pişirilip tavugun altı kapatılır.Dıger yanda rendelenmiş patatesler derin yagda kızartılır.Bir kapta yogurtumuz sarmısaklanır.Domatesleri dorde ayırıp bıberlerle bırlıkte bırkaç kere dondurerek kızartılır. Tereyagında kırmızı pul biber le sos hazırlanırDaha sonra tabagımızın altına bıraz yogurt surulur .Uzerıne patatesler onun uzerıne  sarmısaklı yogurtumuz dokulur .Tavuklarımızıda uzerıne koyup kırmızı biberli sosumuzda dokulur.Tabagımızın etrafı domates ve biberlerle suslenıp servise hazırlanır...Bu verdıgım olculer üç kişiliktir.

4 yorum:

kış güneşi dedi ki...

sunum harika elinize sağlık

ice tea dedi ki...

cok lezzetli bir tarife benziyor en cok da sarimsakli yogurt fikri hosuma gitti.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Sevgili Kardelen Hanım çok teşekkurler..

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Ice tea hakikatten çok lezzetli oluyor bir fırsatta deneyin derim...