MALZEME .
2 adet domates
1 tane sogan
1 bardak pirinç
-maydanoz
taze nane
1 tane sogan
1 bardak pirinç
-maydanoz
taze nane
tuz karabiber
kırmızı pulbiber
1 çorba kaşıgı domates salçası
zeytin yagı
su
YAPILIŞI
Kaynamış suya pazı yapraklarını batırıp çıkaralım ki yapraklar yumuşasın.Pazı yaprakları süzüldükten sonra istedigimiz boyutlarda kesiyoruz.Başka bir kapta pirinç sogan baharatlar domates (ince ince kıyılacak) ilave ederek karıştırıyoruz.Kıvamı koyu oluncaya kadar karıştır.Pazıların içine harcı koyup sarıyoruz.Tenceremize dizip suyumuzu ekleyip pişiriyoruz.Daha sonra yogurtla servis yapıyoruz..Arzu edrseniz kıymalıda yapabilirsiniz.
-
-
-
1 yorum:
çok güzel severim ben bu dolmayı eline sağlık canım
Yorum Gönder