Çarşamba, Şubat 27, 2013

PAZI DOLMASI

Pazı ile aram pek hoş degil.Çok yeyipte sevmememle bir alakası yok ama nedense hiçte almak aklıma gelmez.Geçenlerde arkadaşın bahçesinde varmış toplamış bana getirmiş .Bir taraftanta şoyle yap guzel olur boyle yap guzel olur diye tarif veriyor.Obunları soylerken ben ne yapacam bu yapraklarla diye düşünmeden geçemedim.Neyse lafı pek uzatmıyayım ben dolma yapmaya karar verdim.Hem pirinçle olanı yaptım hemde bulgurla her ikisinide pek sevdik.Kendi kendime neden boyle bazı gıdalara karşı on yargılı davrandıgımada şaşırdım.Gelelim tarife
MALZEME  
2 adet domates
1 tane sogan
1 bardak pirinç
-maydanoz
taze nane
tuz karabiber
kırmızı pulbiber
1 çorba kaşıgı domates salçası
zeytin yagı
su
YAPILIŞI
Kaynamış suya pazı yapraklarını batırıp çıkaralım ki yapraklar yumuşasın.Pazı yaprakları süzüldükten sonra istedigimiz boyutlarda kesiyoruz.Başka bir kapta pirinç sogan baharatlar domates (ince ince kıyılacak) ilave ederek karıştırıyoruz.Kıvamı koyu oluncaya kadar karıştır.Pazıların içine harcı koyup  sarıyoruz.Tenceremize dizip  suyumuzu ekleyip pişiriyoruz.Daha sonra yogurtla servis yapıyoruz..Arzu edrseniz kıymalıda yapabilirsiniz.
-
-

1 yorum:

kardelen sezgin dedi ki...

çok güzel severim ben bu dolmayı eline sağlık canım