Sosyal medyada zaman geçirmeyi daha mı çok sevdik bilemiyorum.Facebook çıkalı hepimiz buraları biraz ihmal eder olduk.Yemek bile yayınlasak ziyaretleri bıraktık.Halbuki buraya yazmaya başladığım ılk yıllarda yemek eklemek kadar arkadaşlara yorum yazmak ve yorum beklemek çok mutlu ediyordu beni.Çogu arkadaşlarla yuzyuze tanışma imkanım bile oldu.Miss gibiylede bu bloglar sayesinde tanıştıkk hemde kendi memleketimde .Boyle bir etkinlik düzenleyince çok sevindim.Çok sevindimde o günden beri ilk ne yemek pişirmiştim.Aman Allahım bir türlü aklıma gelmiyordu halbuki çok ta yıllar geçmemişti(bu arada pembe yalanlar olabilir arada çaktırmayın).Annemi bile aradım o derece yani.En sonunda bulduk bizim oralarda molehiya pek bir sevilir.Ama anacığım bir İstanbullu olduğu için ben genellikle halamlarda veya babaanneme gittiğimde yeme imkanı daha çok buluyordum.O yüzdendir ki mutfağa yemek yapmak için girdiğimde molehiyayı tercih etmiştim .Aslında bügünde pişirip yayınlamak isterdim taze taze ama elimdeki stoklar ne yazık ki bitmiş .Resim olarak eskisiyle idare edeceksiniz.Bu molehiya hem kurutarak hemde taze olarak tüketebileceğiniz bir ürün.Buralarada artık gelse ne olurdu.Hele yaşadığım Ege Bölgesinde bu kadar otlara merak varken.Neyse o mutfağa giriş ve bir havalarda yemek yapıp herkesi bu yemeği yemeğe davet.Kimsenin beğenmeme lüksü yoktu tabiiki de. Ama hatırladığım kadarıyla kimsenin suratı ekşimemişti. Rahmetli canım babaannemden yeterdi zaten insanı heveslendirme konusunda ne övgüler almıştım ondan .Benden mutlusu yoktu .Artık evdeki molehiya yemekleri benden sorulacaktı.O gunku lezzeti ne kadar lezzetliydi bilmem ama bügün oldukça lezzetli pişirdiğim söylenir.Burdaki arkadaşlarada alıştırdım bu lezzeti.Kıbrıstan gelir gelmez ilk işim pişirip çağırmak bizim kızları.Eee bu kadar nostaljiden sonra geçelim tarifimize
MALZEMELER
1/2 kilo kurutulmuş molehiya
1adet kuru soğan
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı salca
tuz
1/2 kg kuzu eti(isteğe göre tavuk etide kullanılır)
2 bardak su(eğer taze molehiya kullanılıyorsa su miktarı biraz artacak)
arzunuza gore yag miktarını ekleyin
YAPILIŞI
Tenceremize yağımızı koruz sonra yemeklik doğranmış soğanımız.Daha sonra salca ve domatesimiz eklenir biraz cevirıp etımızıde ekledik.Kuru molehiyalarımızı 15-20 dakika suda beklettikten sonra tenceremize ekliyoruz suyumuzuda ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz .Evinizi mis gibi molehiya kokusu yayılmaya başladığında yemek pişmeye başlıyor demektir.Bu yemek bir gün sonra lezzeti dahada doyulmaz olacaktır.
Aman şimdi canım çekti bizimkilere telefon etmeye gidiyorum....
14 yorum:
eskiler eski anılar nede güzeldir dimi ozayım :)
ben ilk kez duydum ve gördüm sayende eline sağlıkk cnaımmm
Benimde ilk kez duyduğum bir tarif Ellerine sağlık .Kocamaaaaan öpüyorum seni.
Evet Mukocugum eskiler çok güzel.Yakın olsakta sizlerede yedirebilseydim
Özlemcigim bende çok optum canım seni.
Bencede bu etkinlik çok iyi oldu.bu sayede birbirimizi ziyaret edip yorum yazıyoruz.ilk kez bu yemegin ismini duydum.eminim tadı güzeldir.eline saglık.sevgiler.
Özay'ım, ne mutlu olmuştum tanıştığımız gün, ne keyifli geçmişti. Bana getirdiğin deniz kabuğu halen kitaplığımda.. Ne güzel oldu bu yemekfirtinasi :) Eski günlere gidiyoruz. Molehiya Kıbrıs'ta alışamadığım tek yemekti be özayım. Yedim yemesine ama oldukça baskın bir tat. Çok öperim yanaklarından. Ellerin dert görmesin :) Beni Kıbrıs'a götürdün :)
Hünerlieller burda pek yok ne yazık ki.Zerrinim bende ne çok mutlu olmuştum.Seninle tanışmak çok istemiştim.Deniz kabuklarımı kimselere hediye etmem ama senin yerin ayrı bende.Aman ne ıyı yaptın bu etkinliği yapmakla.Neden sevemedin Zerrinim inşallah birde benden yersin..
hiç bilmediğim bir tat denemek lazım ellerinize sağlık :)
Hiç bilmediğim bir lezzet canımm... ellerine sağlık...
Sevgiler
Evren
Ben de 2 sene Kıbrısta yaşadım ve hiç yemedim.Ne yazık.Elinize sağlık.
bende ilk kez duydum. Bloğuda öğrenmiş oldum. Teşekkürler katılımıznı için .
İLk defa duydum elınıze saglık herkes bırbırınden yenı bırseyler ogrenıcek galıba ne guzel.
Ben de ilk defa duydum , paylaşımlar sayesinde hep yeniliklerle karşılaşıyoruz ne güzel :)sevgiler
Yorum Gönder