Pazar, Aralık 08, 2013

#yemek fırtınası İLK YEMEĞİM

Sosyal medyada zaman geçirmeyi daha mı çok sevdik bilemiyorum.Facebook çıkalı hepimiz buraları biraz ihmal eder olduk.Yemek bile yayınlasak ziyaretleri bıraktık.Halbuki buraya yazmaya başladığım ılk yıllarda  yemek eklemek   kadar arkadaşlara yorum yazmak ve yorum beklemek çok mutlu ediyordu beni.Çogu arkadaşlarla yuzyuze tanışma imkanım bile oldu.Miss  gibiylede bu bloglar sayesinde tanıştıkk hemde kendi memleketimde .Boyle bir etkinlik düzenleyince çok sevindim.Çok sevindimde  o günden beri ilk ne yemek pişirmiştim.Aman Allahım bir türlü aklıma gelmiyordu halbuki çok ta yıllar geçmemişti(bu arada pembe yalanlar olabilir  arada çaktırmayın).Annemi bile aradım o derece yani.En sonunda bulduk bizim oralarda molehiya pek bir sevilir.Ama anacığım bir İstanbullu olduğu için ben genellikle halamlarda veya babaanneme gittiğimde  yeme imkanı daha çok buluyordum.O yüzdendir ki  mutfağa yemek yapmak için girdiğimde  molehiyayı tercih etmiştim .Aslında bügünde pişirip yayınlamak isterdim taze taze ama elimdeki stoklar ne yazık ki bitmiş .Resim olarak eskisiyle idare edeceksiniz.Bu molehiya hem kurutarak hemde taze olarak tüketebileceğiniz bir ürün.Buralarada artık gelse ne olurdu.Hele yaşadığım Ege Bölgesinde bu kadar otlara merak varken.Neyse  o mutfağa giriş ve bir havalarda yemek yapıp herkesi bu yemeği yemeğe davet.Kimsenin beğenmeme lüksü yoktu tabiiki de. Ama  hatırladığım kadarıyla kimsenin suratı ekşimemişti. Rahmetli canım babaannemden yeterdi zaten insanı heveslendirme konusunda ne övgüler almıştım ondan .Benden mutlusu yoktu .Artık evdeki  molehiya  yemekleri benden sorulacaktı.O gunku lezzeti ne kadar lezzetliydi bilmem ama bügün oldukça lezzetli pişirdiğim söylenir.Burdaki arkadaşlarada alıştırdım bu lezzeti.Kıbrıstan gelir gelmez ilk işim pişirip çağırmak bizim kızları.Eee bu kadar nostaljiden sonra geçelim tarifimize

MALZEMELER
1/2 kilo kurutulmuş molehiya
1adet kuru soğan
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı salca
 tuz
1/2 kg kuzu eti(isteğe göre tavuk etide kullanılır)
2 bardak su(eğer taze molehiya kullanılıyorsa su miktarı biraz artacak)
arzunuza gore yag miktarını ekleyin
YAPILIŞI
Tenceremize yağımızı koruz sonra yemeklik doğranmış soğanımız.Daha sonra salca ve domatesimiz eklenir biraz cevirıp etımızıde ekledik.Kuru molehiyalarımızı 15-20 dakika suda beklettikten sonra tenceremize ekliyoruz suyumuzuda ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz .Evinizi mis gibi molehiya kokusu yayılmaya başladığında yemek pişmeye başlıyor demektir.Bu yemek bir gün sonra lezzeti dahada doyulmaz olacaktır.
Aman şimdi canım çekti bizimkilere telefon etmeye gidiyorum....

14 yorum:

muko dedi ki...

eskiler eski anılar nede güzeldir dimi ozayım :)

ben ilk kez duydum ve gördüm sayende eline sağlıkk cnaımmm

Ozlemhan Butik Pasta ve Kurabiyeler dedi ki...

Benimde ilk kez duyduğum bir tarif Ellerine sağlık .Kocamaaaaan öpüyorum seni.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Evet Mukocugum eskiler çok güzel.Yakın olsakta sizlerede yedirebilseydim

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Özlemcigim bende çok optum canım seni.

hunerlieller dedi ki...

Bencede bu etkinlik çok iyi oldu.bu sayede birbirimizi ziyaret edip yorum yazıyoruz.ilk kez bu yemegin ismini duydum.eminim tadı güzeldir.eline saglık.sevgiler.

zerrin-misss dedi ki...

Özay'ım, ne mutlu olmuştum tanıştığımız gün, ne keyifli geçmişti. Bana getirdiğin deniz kabuğu halen kitaplığımda.. Ne güzel oldu bu yemekfirtinasi :) Eski günlere gidiyoruz. Molehiya Kıbrıs'ta alışamadığım tek yemekti be özayım. Yedim yemesine ama oldukça baskın bir tat. Çok öperim yanaklarından. Ellerin dert görmesin :) Beni Kıbrıs'a götürdün :)

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Hünerlieller burda pek yok ne yazık ki.Zerrinim bende ne çok mutlu olmuştum.Seninle tanışmak çok istemiştim.Deniz kabuklarımı kimselere hediye etmem ama senin yerin ayrı bende.Aman ne ıyı yaptın bu etkinliği yapmakla.Neden sevemedin Zerrinim inşallah birde benden yersin..

ADIM ADIM MUTFAK dedi ki...

hiç bilmediğim bir tat denemek lazım ellerinize sağlık :)

Bir Dilim Düş dedi ki...

Hiç bilmediğim bir lezzet canımm... ellerine sağlık...

Sevgiler
Evren

Gönül dedi ki...

Ben de 2 sene Kıbrısta yaşadım ve hiç yemedim.Ne yazık.Elinize sağlık.

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

bende ilk kez duydum. Bloğuda öğrenmiş oldum. Teşekkürler katılımıznı için .

Adsız dedi ki...

İLk defa duydum elınıze saglık herkes bırbırınden yenı bırseyler ogrenıcek galıba ne guzel.

neseersoy dedi ki...

Ben de ilk defa duydum , paylaşımlar sayesinde hep yeniliklerle karşılaşıyoruz ne güzel :)sevgiler