Cumartesi, Aralık 14, 2013

#YEMEKFIRTINASI# 7.GÜN SAMAN PATATES YATAGINDA TAVUK

 
Kızartmanın lezzetine kim hayır diyebilir ki? Kızartmanın her hali güzel. Kızartılarak yapılan şimdiye kadar hiç denemediğiniz bir şey deneyip paylaşmaya ne dersiniz? Bugünkü konumuz  bu
 
MALZEMELER 4-5 patates
2 buyuk parça tavuk gogsu
1 cay kasıgı kori tuz karabiber
1 bardak süt
yarım bardak zeytin yagı
sulemek için yeşil ,kırmızı biber ,
birkaç domates
Yogurt
sarmısak
kırmızı pul biber
tereyag(2 yemek kasıgı)
YAPILIŞI

Tavuk gogsu uzun uzun kesilip bır kaba konur .Ustune süt,yag ve baharatlar dokulur.Bır saate yakın bu sosta bekletilir.Daha sonra sosla bırlıkte tavaya alınıp bu sosta pişirilir.Süt iyice kendini cekıpte bırazda yagıyla pişirilip tavugun altı kapatılır.Dıger yanda rendelenmiş patatesler derin yagda kızartılır.Bir kapta yogurtumuz sarmısaklanır.Domatesleri dorde ayırıp bıberlerle bırlıkte bırkaç kere dondurerek kızartılır. Tereyagında kırmızı pul biber le sos hazırlanırDaha sonra tabagımızın altına bıraz yogurt surulur .Uzerıne patatesler onun uzerıne  sarmısaklı yogurtumuz dokulur .Tavuklarımızıda uzerıne koyup kırmızı biberli sosumuzda dokulur.Tabagımızın etrafı domates ve biberlerle suslenıp servise hazırlanır...Bu verdıgım olculer üç kişiliktir.

1 yorum:

kardelen sezgin dedi ki...

harika olmuş kızartmanın yerini tutmaz arada yemek lazım eline sağlık canım