Bizde pilavın her
çeşidi pek bir sevilir .Ama Kıbrısta böyle etli pilav hiç yememiştim.Burda ilk yediğim zaman çok sevmiş Kıbrıs'a gittiğimde orda ki dostlara da yapmış ve onların da begenisini almıştım. Yıllarca mutfak maharetlerim artınca bir de pilavı çok sevince bunun çeşitli versiyonlarını yapar oldum. Ilk evlendiğim yıllarda eşimin pilavı hiç sevmediği de düşünülürse ona da sevdirme yolları bulmuş oldum. Tarifimize geçelim.
MALZEMELER
2 bardak pirinç
2 bardak su(pirinçi suda bekletmişsem 1-1 yeterli olacaktır)
1/2 kg kuzu eti(minik minik kuşbaşı kesilmiş olsun)
kimyon ,tuz ,kimyon ,karabiber
zeytin yağı
1 adet soğan
2 kaşık şişe domates
salça
YAPILIŞI
Etler bir bardak suyla haşlanır. Yağlanmış tepsiye pirinçimizi koy. Üstüne etlerimizi koyuyoruz. Diğer tarafta soğanımızı zetinyağın da öldürüyoruz. İçine baharatlarımızı en son da salca ve şişe domatesimizi koyup pişirip sosumuzu hazırlıyoruz. Onu da en üste dokuyoruz 1 bardakta su koyup fırında pişiriyorsun.180 derecelik fırın yeterli.
14 yorum:
Fırında Pişmesini ayrı bir lezzette katmıştır. Ellerinize sağlık nefis.
Ben çok severim etli pilavı... Ama bizim evde sanırım tek seveni benim bu nefis pilavın... Yalnızca kendim için de pişirmiyorum.. Ellerinize sağlık..:)
Ellerine sağlık güzel görünüyor
Pilavın her türlüsünü severek tüketirim. Ellerinize sağlık
fırında olması değişikmiş..
Özay'cım pirinç pilavını eşim hergün yese yer..Helede etliyse sabah akşam..Ama pirinci çok nadir yapıyorum artık...Ellerine sağlık senin tabağı öğle için alayım ben..
Ozaycım ellerine sağlık.. Etli pilavı bnde seviyorum..
Görünümü çok güzel ellerinize
sağlık.Bu akşam pişireceğim çünkü
imrendim.
Ellerinize sağlık.
Bunu kesin deniycem. Ama anlayamadığım içerikte iki bardak su yazıyor pirinç için ama fırına verirken 1 bardak su oluyor neden?
Pilav delisi bir es ve iki kucuk canavar icin yapilacak.muthis bir tarif ellerine saglik...
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar .Biraz geç kaldığım için kusuruma bakmayın.Yogunluk..
Sevgili Nilgün Hanımcıgım 1 bardağı etleri haşlamak için.1 bardakta pirinçlere.Sevgiler..
Sevgili Nilgün Hanımcıgım 1 bardağı etleri haşlamak için.1 bardakta pirinçlere.Sevgiler..
Yorum Gönder