Çarşamba, Nisan 29, 2015

ETLİ PİLAV

 

Bizde pilavın her
çeşidi pek bir sevilir .Ama Kıbrısta böyle etli pilav hiç yememiştim.Burda ilk yediğim zaman çok sevmiş Kıbrıs'a gittiğimde orda ki dostlara da yapmış ve onların da begenisini almıştım. Yıllarca mutfak maharetlerim artınca bir de pilavı çok sevince bunun çeşitli versiyonlarını yapar oldum. Ilk evlendiğim yıllarda eşimin pilavı hiç sevmediği de düşünülürse ona da sevdirme yolları bulmuş oldum. Tarifimize geçelim.
MALZEMELER
2 bardak pirinç
2 bardak su(pirinçi suda bekletmişsem 1-1 yeterli olacaktır)
1/2 kg kuzu eti(minik minik kuşbaşı kesilmiş olsun)
kimyon ,tuz ,kimyon ,karabiber
zeytin yağı
1 adet soğan
2 kaşık şişe domates
salça
YAPILIŞI
Etler bir bardak suyla haşlanır. Yağlanmış tepsiye pirinçimizi koy. Üstüne etlerimizi koyuyoruz. Diğer tarafta soğanımızı zetinyağın da öldürüyoruz. İçine baharatlarımızı en son da salca ve şişe  domatesimizi koyup pişirip sosumuzu hazırlıyoruz. Onu da en üste dokuyoruz 1 bardakta su koyup fırında pişiriyorsun.180 derecelik fırın yeterli.

14 yorum:

birgulunlezzetleri dedi ki...

Fırında Pişmesini ayrı bir lezzette katmıştır. Ellerinize sağlık nefis.

Unknown dedi ki...

Ben çok severim etli pilavı... Ama bizim evde sanırım tek seveni benim bu nefis pilavın... Yalnızca kendim için de pişirmiyorum.. Ellerinize sağlık..:)

sibelinmutfagi dedi ki...

Ellerine sağlık güzel görünüyor

Hüzün Hüzün dedi ki...

Pilavın her türlüsünü severek tüketirim. Ellerinize sağlık

audrey dedi ki...

fırında olması değişikmiş..

akasyakokusu dedi ki...

Özay'cım pirinç pilavını eşim hergün yese yer..Helede etliyse sabah akşam..Ama pirinci çok nadir yapıyorum artık...Ellerine sağlık senin tabağı öğle için alayım ben..

Filiz Çatalkaya Orhan dedi ki...

Ozaycım ellerine sağlık.. Etli pilavı bnde seviyorum..

Serap dedi ki...

Görünümü çok güzel ellerinize
sağlık.Bu akşam pişireceğim çünkü
imrendim.

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Bunu kesin deniycem. Ama anlayamadığım içerikte iki bardak su yazıyor pirinç için ama fırına verirken 1 bardak su oluyor neden?

Kakuleninbebekleri dedi ki...

Pilav delisi bir es ve iki kucuk canavar icin yapilacak.muthis bir tarif ellerine saglik...

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar .Biraz geç kaldığım için kusuruma bakmayın.Yogunluk..

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Sevgili Nilgün Hanımcıgım 1 bardağı etleri haşlamak için.1 bardakta pirinçlere.Sevgiler..

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Sevgili Nilgün Hanımcıgım 1 bardağı etleri haşlamak için.1 bardakta pirinçlere.Sevgiler..